Ingezonden persbericht

Geen webcam tijdens uitvaart

Internet en uitvaart gaan niet samen

APELDOORN, 20041013 -- Internet en uitvaart gaan op dit moment nog niet samen. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het gebruik van internet rondom de uitvaart ongepast. Dit is de conclusie uit een grootschalig onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen.


Aan Nederlanders van 18 jaar en ouder is gevraagd of zij het gebruik van internet rondom de uitvaart gepast of ongepast vinden. Het bijwonen van een uitvaartplechtigheid via een webcam vindt 55% ongepast. Ook het condoleren via een e-card zien de meeste Nederlanders (38%) niet zitten. Meer dan de helft (54%) vindt het gebruik van internet op alle onderdelen ongepast. Met name ouderen hebben weerstand bij het gebruik van internet.

Het condoleanceregister past het best bij internet (27%) gevolgd door de digitale herdenkingsplaats (16%). Een digitaal condoleanceregister maakt het mogelijk nabestaanden via internet te condoleren. Het recent overlijden van bekende Nederlanders leidde tot druk bezochte condoleancesites. De herdenkingsplaats biedt meer mogelijkheden, zoals foto's en favoriete muziek, om de overledene te herinneren.

Monuta vindt dit uitvaartonderzoek belangrijk en hecht grote waarde aan de uitkomsten. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen de producten en diensten van Monuta steeds beter worden afgestemd op de wensen van de consument. TNS NIPO is hierin een kwalitatief hoogwaardige partner.

Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen is sinds 1923 aanbieder van een geïntegreerd en samenhangend scala van producten en diensten op de einde-levenmarkt. Daarbij voorziet zij, vanuit 130 vestigingen in heel Nederland, in de vervulling van ieders persoonlijke wens rondom het levenseinde.




Ingezonden persbericht