Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Speurders.nl nu al de 6e website van Nederland

Speurders.nl, de nieuwe vraag- en aanbodsite van het Telegraaf-concern en de Noordelijke Dagblad Combinatie, blijkt 6 weken na introductie al zeer geliefd te zijn bij de Nederlandse internetters. Volgens onderzoekbureau Multiscope hebben in de maand september al meer dan 3,3 miljoen Nederlanders Speurders.nl bezocht. De site belandt daarmee op de zesde plaats van de meest bezochte websites in Nederland, na onder andere Google, Startpagina en MSN.

De cijfers van Multiscope.nl worden elke maand in spanning afgewacht door exploitanten van websites en zijn maatgevend voor de populariteit van een website onder Nederlandse internetters. Volgens Michiel van der Meer, projectleider van Speurders.nl, bewijzen de bezoekcijfers "dat gebruiksgemak, zoals op regio en prijs kunnen zoeken naar artikelen, hoog wordt gewaardeerd".

Speurders.nl is op 18 augustus 2004 van start gegaan met ruim 600.000 gebruikte artikelen in de aanbieding. Van der Meer: "De consument heeft het on line kopen en verkopen van gebruikte goederen helemaal ontdekt. We hebben in de eerste 6 weken honderdduizenden nieuwe advertenties op onze website gekregen."

De sleutel tot het succes van Speurders.nl ligt in de ontwikkeling van een website met vooral de eindgebruiker in gedachten. Van der Meer: "Speurders.nl is een zogenoemde 'next generation' vraag- en aanbodsite omdat het gemakkelijker is dan ooit om on line-advertenties te beheren. De site is toegankelijk, overzichtelijk en geeft de mogelijkheid tot gratis adverteren in alle rubrieken." Speurders.nl vraagt alleen geld voor speciale promoties en doorplaatsing naar gedrukte media. Amsterdam, 12 september 2004
Links: www.speurders.nl
www.multiscope.nl


Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
|                                |
|Michiel van der Meer - manager  |
|Speurders.nl                    |
|Michiel.van.der.meer@telegraaf.n|
|l                               |
|Tel. 020 - 585 2128             |



Over N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf
N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf is een beursgenoteerde, onafhankelijke Nederlandse mediagroep, primair actief op het gebied van dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen, voornamelijk in Nederland. Daarnaast wordt informatie geëxploiteerd via internet, teletekst en de (mobiele) telefoon, al dan niet via een strategische deelneming. Ten slotte wordt er drukwerk voor derden verzorgd en heeft de onderneming belangen in Wegener N.V., SBS Broadcasting B.V. en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). De onderneming is voortgekomen uit het gelijknamige dagblad De Telegraaf. Door overnames en lancering van nieuwe producten is het bedrijf uitgegroeid tot een gediversifieerde mediagroep. Over Speurders.nl
Speurders.nl is een nieuwe generatie vraag- en aanbodsite, die door het Telegraaf-concern wordt gefaciliteerd. Een nieuw, digitaal vraag- en aanbod platform dat bestaat naast de bekende Speurders in gedrukte vorm. Speurders.nl startte op 18 augustus 2004 met een aanbod van ruim 600.000 advertenties. Consumenten kunnen zowel kopen als verkopen via de site. Speurders.nl spreekt van een nieuwe generatie vraag- en aanbodsite die wat betreft gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid het beste biedt van het zogenoemde veilingmodel en het advertentiemodel Speurders.nl belooft superieure gebruikersvriendelijkheid en een groot aanbod.


---- --