Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

BOUWFONDS LANCEERT EUROPEES PARKING FONDS, OPERATIONEEL ONDERSTEUND DOOR VINCI PARK

Bouwfonds Asset Management zal begin volgend jaar het European Real Estate Parking Fund lanceren, operationeel ondersteund door VINCI Park. Bouwfonds Asset Management is de sponsor en manager van het fonds. Het fonds richt zich op investeringen in eerste klas parkeergarages in Europa. VINCI Park zal een belangrijke huurder van de parkeergarages zijn, overigens op een niet-exclusieve basis. Het fonds heeft een structuur die is toegesneden op internationale institutionele investeerders, met oog voor duurzame rendementen, gespreid over internationale markten. De beoogde portefeuille van het fonds heeft een omvang van E 300 miljoen, zowel bestaande parkeergarages verworven van bedrijven als VINCI Park, als nieuw te ontwikkelen parkeergarages.

De parkeersector heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld tot hoog kwaliteitsniveau, waarbij gespecialiseerde parkeerbedrijven daadwerkelijk waarde kunnen toevoegen aan investeringen in het vastgoed. Dienstverlening en marketing spelen daarbij een belangrijke rol. De parkeersector krijgt op dit moment volle aandacht van investeerders omdat de business aantrekkelijke rendementen genereert met een relatief lage afhankelijkheid van economische cycli.

Bouwfonds Asset Management is opgericht naar aanleiding van de overname van Bouwfonds door ABN AMRO en richt zich op het structureren, distribueren en managen van vastgoedfondsen. Deze fondsen richten zich zowel op de institutionele markt als de private markt en worden mede gekenmerkt door efficiënte financiële structuren en dedicated management. Bouwfonds Groep is een van de belangrijkste vastgoedbedrijven in Europa.

VINCI Park is de marktleider in Europa en ook wereldwijd in de parkeersector. VINCI Park is vertegenwoordigd in 12 verschillende landen en heeft wereldwijd ongeveer 800.000 parkeerplaatsen in beheer en exploitatie. Het concept van VINCI Park is gebaseerd op een combinatie van lokaal maatwerk binnen een hoogwaardig all-over concept met een hoge standaard van kwaliteit en innovatie. VINCI Park is onderdeel van VINCI Group een toonaangevend Frans bedrijf op het gebied van bouwen, concessies en daaraan verbonden dienstverlening

Voor verdere informatie:

Bouwfonds Asset Management
Mr. Jean Klijnen
T: 0031 33 750 4730
E: am@bouwfonds.nl

VINCI
Mme Laurence Michet
T: 0033 147 16 31 21
E : l.michet@vinci.com


---- --