3 e persbericht van woensdag 13 oktober 2004

Eindhoven 13-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt bromfietser

Op de Roffart is woensdag rond 15.45 uur een 76-jarige fietster uit Eindhoven in botsing gekomen met een nog onbekende bromfietser. De vrouw reed over het fietspad in de richting van de Karel de Grotelaan. De vrouw wilde op een gegeven moment links afslaan. Op dat moment kwam de bromfietser aanrijden en haalde de vrouw in. tijdens het passeren raakten zij elkaar waardoor de vrouw viel. De bromfietser stopte kort om vervolgens weer door te rijden. De vrouw liep door de val naast een hoofdwond, diverse kneuzingen aan haar arm en been op. Zij is hieraan in het ziekenhuis behandeld. De politie is op zoek naar de bromfietser die bij dit ongeluk betrokken is geweest en naar mogelijke getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Gestel via 0900-8844.

Eindhoven: Roodlichtcontroles

Op de Kloosterdreef en op de kruising Hoogstraat Franz Leharplein werd woensdag een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 21 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood. Het waren voornamelijk fietsers die het rode verkeerslicht negeerden.

Helmond: Rijbewijs ingevorderd na weigering alcoholtest

Op de Hoofdstraat is woensdag rond 17.50 uur een 43-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden. De vrouw wekte de indruk dat ze gedronken had. Ze weigerde echter mee te werken aan een alcoholonderzoek. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

In zijn woning in Helmond West is woensdag rond 16.00 uur een 31-jarige man aangehouden nadat de politie op de zolder van zijn woning een hennepkwekerij had aangetroffen. De 180 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daarna mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Winkeldieven aangehouden

Op de Kegelbaan zijn woensdag rond 15.00 uur een 35-jarige man uit Grave en een 14-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal uit een winkel aan de Veestraat eerder die middag. Medewerkers die getuige waren van de diefstal waarschuwden de politie, die de verdachten hierop in de kraag kon pakken. In een geprepareerde tas, die de verdachten bij zich hadden, werden ondergoed, parfum, make-up, een fietscomputer en een mes aangetroffen. In de jas van de man vond de politie ook nog een mes. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Best: Snelheidscontrole

Op de Oirschotseweg zijn woensdag tussen 16.10 en 18.30 uur 1.997 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 149 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Nuenen: Wielrenner gewond

Op de Europalaan is woensdag rond 15.30 uur een 55-jarige wielrenner uit Nuenen gewond geraakt. De man haalde een 12-jarige jongen uit Nuenen in, die daar met een groepje fietste. Tijdens het inhalen raakten de twee elkaar, verloor de wielrenner de controle over zijn fiets en kwam in de berm terecht. De man is met nog onbekende verwondingen naar het MMC in Eindhoven gebracht.