Ingezonden persbericht

Nieuws op www.wijninfo.nl

PRIMEUR: Kookworkshops Vis en Vins d'Alsace

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 13 september 2004

PRIMEUR: Kookworkshops Vis en Vins d'Alsace

Ook een visliefhebber, maar moeite met de bereiding van vis? Leer nu in één avond hoe u in een handomdraai een heerlijk visgerecht op tafel zet. En bij lekker eten hoort een goed glas wijn, dus is er ook volop aandacht voor bijpassende wijnen uit de Franse Elzas. In oktober en november organiseren het Nederlands Visbureau en Vins d'Alsace 8 kookworkshops in Rotterdam.

Koken met vis lastig? Neem deel aan één van de workshops Vis en Vins d'Alsace en ontdek dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is!

De workshops bewijzen dat het koken met vis eigenlijk heel makkelijk is. Na een korte demonstratie gaat u zelf aan de slag met drie smakelijke visgerechten, zonder lastige ingrediënten en ingewikkelde bereidingswijzen. Vervolgens gaat u aan tafel en worden de verschillende visgerechten met bijpassende Alsace wijnen geproefd. Bovendien ontvangt u het Basiskookboek Vis ter waarde van ¤ 9,90 gratis, zodat u thuis de geleerde technieken in praktijk kunt brengen. Kortom, volop ingrediënten voor een gezellige avond!

Wanneer: 14, 19, 21, 28 oktober en 4, 11, 17, 18 november

Waar: Kookpunt, Rotterdam

Tijdstip: 18.30 - 22.00 uur

Prijs: ¤ 55,- inclusief materialen, ingrediënten, wijnen, Basiskookboek Vis.

Vis en Vins d'Alsace: want een vis weet wat lekker is..

Wie kent de uitdrukking niet: vis moet zwemmen. En niet alleen in zee of rivier, maar ook in wijn. Alsace wijnen zijn door hun uiteenlopende karakters ideale wijnen om te schenken bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Tijdens de workshop geven we dan ook meer uitleg over de verschillende smaken van de Alsace wijnen en natuurlijk over de combinaties met vis .

Denk bijvoorbeeld eens aan een koel glas Pinot Blanc met mosselen, een lekkere Riesling met zalm uit de oven of een glas Pinot Gris met oosters gekruide gamba's: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe kunt u zich inschrijven?

Loopt het water u ook al in de mond? Schrijf dan nu in via de website www.tijdvoorvis.nl. Er kunnen maximaal 30 personen per workshop deelnemen, dus wacht niet te lang! Inschrijvingen worden op basis van datum van ontvangst behandeld. Indien er 14 dagen van te voren minder dan 20 deelnemers zijn, wordt de workshop geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Uiteraard wordt u hiervan tijdig op de hoogte gesteld.

Voor meer informatie, promotiemateriaal of de tekst per e-mail neem contact met op Vins d'Alsace, Marijn Post, T: 010-4760198, F: 010-4774418, E: info@totpr.nl, I: www.totpr.nl

Productschap Wijn/Wijninformatiecentrum, Stadhoudersplantsoen 12, 2517 JL DEN HAAG, fax: 070-3708408 en e-mail: wic@wijninfo.nl