Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindpresentatie NetLab en VR Valley op KIVI-NIRIA jaarcongres

De beroepsvereniging van Ingenieurs KIVI-NIRIA organiseert op 14 oktober 2004 een congres waarin innovatief ondernemen centraal staat. Op de Universiteit Twente laten deelnemers zien hoe innovaties succesvol op de markt worden geĂŻntroduceerd. Het congres wordt geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso, directeur van TNO Space in Delft.

Tijdens het ochtendgedeelte van het congres delen enkele vooraanstaande sprekers uit de politiek, R&D en het bedrijfsleven hun visie op innoveren met de bezoekers. Daarna zijn er twee debatten met als thema ondernemen met kennis . De debatten worden geleid door de hoogleraren van de drie technische universiteiten: Roel Pieper (Twente), Wim Dik (Delft) en Sicco Santema (Eindhoven).

Workshops

Het middagprogramma bestaat uit workshops. Eelco Kunst, directeur van het medische bedrijf VREST, geeft uitleg over de virtuele snijtafel, een digitale leeromgeving voor chirurgen in opleiding. Harm ten Hoff, programmamanager van NetLab, legt de valkuilen van medische productontwikkeling bloot. Naast de workshops worden ook excursies georganiseerd bij de instituten Mesa, BMTI, Impact en CTIT.

Innovatiemarkt

Parallel aan het congres wordt een innovatiemarkt gehouden waar innovatieve ondernemers zich presenteren. Het project NetLab Zorg & Technologie verzorgt zijn eindpresentatie. Dit virtuele netwerk is een initiatief van de Technologie Kring Twente en het Bedrijfs Technologisch Centrum en is twee jaar operationeel geweest. De door NetLab gefinancierde zorg en technologie projecten presenteren hun resultaten: inhalatieautomaat Care-o-Sol, Innovatie van werkprocessen in de thuiszorg, Rolstoelhulpaandrijving, Draadloos 32-kanaals slaapsysteem en Dynamische heupfixatie.

VR Valley Europe presenteert drie actuele projecten op het gebied van Virtual Reality voor het MKB: VREST (Virtual Reality Educational Surgical Tools), MedGame en Interactieve Dynamische Scenario s. Ook de leden van de Technologie Kring Twente zijn op het congres vertegenwoordigd. Deze hightech en kennisintensieve ondernemers presenteren een diversiteit aan innovatieve producten en diensten.

Op www.kivi.nl/innovatiemarkt vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor het congres.

Er is nog een aantal stands beschikbaar op de innovatiemarkt. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Barbara Remerij, KIVI projectbureau: bremerij@kivibur.nl of 070 391 98 13.

////////////////////////////////// Einde persbericht //////////////////////////////////



Ingezonden persbericht