Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

14/10/04 Prinses Margriet opent nieuwbouw revalidatie Friesland

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht donderdag 14 oktober in Beetsterzwaag de opening van het vernieuwde revalidatiecentrum van Revalidatie Friesland.

De vernieuwing bestaat uit de restauratie van het monumentale hoofdgebouw 'huize Lyndenstein'en de bouw van een nieuw Centrum voor Revalidatie. Deze nieuwbouw heeft een afdeling poliklinische revalidatiebehandeling en een kliniek van 64 bedden voor kinderen, jongeren en volwassenen. Alle bijbehorende medische, paramedische, psychosociale en verpleegkundige functies zijn aanwezig. Ook heeft de nieuwbouw een aangepaste sporthal, een fitnesscentrum en een therapeutisch zwembad.

Revalidatie Friesland is één van de 24 revalidatiecentra in Nederland en heeft meerdere vestigingen. Naast een revalidatiefunctie voor volwassenen uit heel Friesland behandelt het revalidatiecentrum ook kinderen en jongeren uit Noord Nederland. Bij Revalidatie Friesland werken in totaal ruim 350 mensen. Dat zijn revalidatieartsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, maatschappelijk werkers en ondersteunend personeel.