Gemeente Hoogeveen

20 september 2004
DOP Nieuwlande genomineerd voor wereldwijde wedstrijd over leefbaarheid Het project Dorpsontwikkelingsplan (DOP) Nieuwlande is genomineerd voor The LivCom Awards. Dat is een wereldwijde wedstrijd in het Canadese Niagara, die zich richt op een goed milieubeleid en de ontwikkeling van leefbare gemeenschappen. Nieuwlande is samen met nog 42 andere dorpen en gemeenten gekozen uit ruim 200 aanmeldingen. Er wordt om de eer gestreden in vijf categorieen. De categorie waarin DOP Nieuwlande zit telt 13 deelnemers.

De finale van deze wedstrijd is van 14 tot en met 18 oktober in Niagara. Een delegatie van het project, bestaande uit wethouder Jan Stoefzand, projectleider DOP Nieuwlande Gea Lunsing van DOP Nieuwlande, extern adviseur Jan van der Bij van adviesbureau Arrow en voorzitter Jan Giethoorn van Plaatselijk Belang, presenteert het project tijdens de finale in Niagara.

De presentatie wordt beoordeeld door een internationale jury. Deze jury bestaat uit zes professionals op het gebied van omgeving- en landschapsbeheer.

Categorieën

De indeling van de finalisten in categorieën is gebaseerd op het aantal inwoners van de plaats. De genomineerden worden beoordeeld op grond van hun prestaties binnen de criteria van culturele, politieke, economische en geografische omgeving en het klimaat waarin ze zich bevinden.

The LivCom Awards

Doel van The International Awards for Liveable Communities is het aanmoedigen de ontwikkeling van levendige, milieuvriendelijke gemeenschappen, die de kwaliteit van het leven verbetert.