Gemeente Nieuwegein

Inspreken over Keuzenota ´Nieuwegein Kiest´

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober kan iedereen die dat wenst, de raadscommissies toespreken over de keuzenota 'Nieuwegein Kiest'. 'Nieuwegein Kiest' is een al langer lopend project waarin keuzes worden gemaakt over de toekomst van de stad. De keuzenota 'Nieuwegein Kiest' is een uitwerking van het strategisch kader 'Nieuwegein Kiest', dat de gemeenteraad in april van dit jaar heeft vastgesteld. In de keuzenota wordt aangegeven hoe de in april gemaakte keuzes doorwerken in de verschillende gemeentelijke projecten, diensten, subsidies, et cetera. De nota bevat ook keuzes over de besteding van de financiële middelen van de gemeente: waar willen we in de toekomst het gemeenschapsgeld wél en níet aan besteden. Dit heeft in een aantal gevallen al gevolgen voor 2005. Het college maakt vrijdag 8 oktober de Keuzenota bekend. Daarna wordt deze besproken door de raadscommissies. De gemeenteraad besluit er 11 november definitief over, bij de behandeling van zowel de Keuzenota als de begroting 2005- 2009.

Waar en wanneer is Keuzenota in te zien?
De Keuzenota is vanaf vrijdag 8 oktober in te zien via onze website www.nieuwegein.nl. De nota ligt dan ook ter inzage in alle buurthuizen, de bibliotheken en de Stadswinkel in het gemeentehuis. De adressen staan onderin dit artikel. In de Molenkruier van 13 oktober vindt u een korte samenvatting van de Keuzenota. De in april vastgestelde strategische visie ´Nieuwegein Kiest! De lijn naar 2010´ ligt nu al ter inzage in de Stadswinkel en is in te zien via Nieuwegein kiest. Deze visie zal vanaf 8 oktober ook in de buurthuizen en de bibliotheken ter inzage liggen.

Spelregels bij het ´inspreken´
Op 14 oktober kunt u inspreken bij de raadscommissie SOC (Sociale omgeving en Cultuur). Op 15 oktober kunt u inspreken bij de gecombineerde raadscommissies RIM (Ruimtelijke inrichting en Milieu) en ABZ (Algemeen Bestuurlijke Zaken). Beide inspreekbijeenkomsten duren van 20.00 tot uiterlijk 23.00 uur en worden gehouden in het gemeentehuis (Martinbaan 2). Er gelden een aantal spelregels:` U kunt zich tot aan het begin van de bijeenkomsten als inspreker opgeven bij de volgende personen. Voor 14 oktober kunt u terecht bij mevrouw C. Bakker, telefoon 030-607 15 39. Voor 15 oktober kunt u terecht bij de heer A. Schaddelee, telefoon 030-607 13 63 of de heer I. Visser, telefoon 030-607 1389. Als u zich in de minuten vóór de bijeenkomst nog wilt opgeven, kan dat bij de voorzitter. De bijeenkomsten zijn geheel gereserveerd voor insprekers. De commissieleden kunnen vragen stellen aan de insprekers, ter verheldering van hetgeen de insprekers vertellen. De commissieleden zullen 14 en 15 oktober dus géén onderlinge inhoudelijke discussie voeren over de Keuzenota of over hetgeen de insprekers aandragen. Dát zal gebeuren op de volgende data: commissie SOC op 21 oktober, commissie RIM op 27 oktober, commissie ABZ op 28 oktober. U bent uiteraard van harte welkom (aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis). Elke inspreker krijgt in principe maximaal 5 minuten om de commissie toe te spreken. Daarna kan de commissie de inspreker vragen stellen en kan de inspre-ker deze vragen beantwoorden. Afhankelijk van het aantal insprekers kan de voorzitter van de commissie aan het begin van de bijeenkomst besluiten om de spreektijd te verlengen.

Waar liggen Keuzenota en Strategische visie vanaf 8 oktober ter inzage:

DoorslagJutphaas/Wijkersloot/Zuilenstein/Huis de Geer Buurthuis de Brink
Parelduiker 13Buurthuis Kerkveld
Kerkveld 63
Hoogzandveld/LekboulevardVreeswijk
Buurthuis De Spil
Ratelaar 100Buurthuis Vreeswijk
Fort Vreeswijk 1
Bibliotheek zuidGalecop
't Veerhuis
Nijemonde 4Buurthuis De Boog
Thorbeckepark 183
FokkesteegCentrum
Buurtcentrum 't Dok
Hoornseschans 101Bibliotheek Centrum
Raadstede 27
BatauAlgemeen
Buurthuis de Feniks
Nedereindseweg 401Gemeentehuis (Stadswinkel)
Martinbaan 2
Invoerdatum 5-10-2004