Ingezonden persbericht


Persbericht

Enschede, 5 oktober 2004

Presentatie innovatieve NetLab en VR Valley projecten op KIVI NIRIA congres

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI NIRIA) op 14 oktober een congres waarin innovatief ondernemen centraal staat. Op de Universiteit Twente laten o.a. NetLab, VR Valley Europe en Technologie Kring Twente zien hoe innovaties succesvol op de markt zijn geïntroduceerd. Het congres wordt geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso, directeur van TNO Space in Delft en afgesloten door André Kuipers.

Enkele vooraanstaande sprekers uit de politiek, R&D en het bedrijfsleven delen hun visie op innoveren. André Kuipers is key-note speaker tijdens het congres. Zijn lezing, 'De kleur van de techniek' gaat over de bijdrage van ruimtevaart aan innovatie. Daarna zijn er twee debatten met als thema ondernemen met kennis , geleid door de hoogleraren van de drie technische universiteiten. De innovatiemarkt is de gehele dag te bezoeken. Op de markt vindt de bezoeker onder meer:

NetLab Zorg & Technologie

NetLab is een initiatief van de Technologie Kring Twente en het BTC Twente. In 2002 is het in het leven geroepen om de kennisintensieve (TKT) bedrijven te ondersteunen in hun marketing en communicatie naar de markt. De afgelopen twee jaar is een aantal succesvolle methoden ontwikkeld om deze ondersteuning vorm te geven. In januari 2002 heeft NetLab een doorstart gemaakt. De focus op Zorg & Technologie kreeg vorm in de financiering en ondersteuning van vijf innovatieve projecten op dit vlak. Deze projecten zijn geselecteerd uit een zestiental voorstellen uit de hele regio. Deze selectie op kwaliteit het competitie-element samen met de focusering op zorg en technologie, zijn belangrijke lesson s learned in het gehele NetLab traject. Deze ervaringen zullen worden meegenomen in de oprichting van Technology Valley.

VR Valley Europe

Stichting VR Valley Europe richt zich op het initiëren van economisch relevante projecten, waarbinnen hoogwaardige VR producten en de daarvoor benodigde expertise en faciliteiten worden ontwikkeld. Op de innovatiemarkt demonstreert VR Valley Europe de uitkomsten van de drie projecten: VREST, MedGame en Interactieve Dynamische Scenario's. Deze projecten laten zien wat de toepassingsmogelijkheden van Virtual Reality zijn en welke voordelen Virtual Reality met name voor het MKB biedt. Eelco Kunst, directeur van het medische bedrijf VREST, geeft uitleg over de virtuele snijtafel, een digitale leeromgeving voor chirurgen in opleiding.

Informatie en aanmelden

Het congres vindt plaats op donderdag 14 oktober 2004. Aanmelden kan via de website www.kivi.nl/innovatiemarkt. Hier is ook alle informatie over het programma en de locatie te vinden.



Ingezonden persbericht