FNV

Trein- en streekvervoer staken donderdag 14 oktober

Donderdag 14 oktober ligt in grote delen van het land het trein- en streekvervoer stil. Dat hebben de kaderleden van FNV Bondgenoten vanmiddag besloten. De staking geldt voor 24 uur en begint donderdagochtend bij het begin van de dienst. De vakbondsleden bij CNV en VVMC beslissen morgen cq vanavond of ze aanhaken bij de staking.

Deze actie maakt onderdeel uit van het actietraject 'Nederland verdient beter' zoals FNV, CNV en MHP dat ook na 2 oktober voortzetten tegen de kabinetsplannen rond o.a. prepensioen, WW en WAO.

In diverse sectoren vinden werkonderbrekingen en stakingen plaats. De actie in het openbaar vervoer is de eerste in een reeks. In de komende weken volgen er werkonderbrekingen of stakingen bij de politie, in de metaal, de industrie, de bouw, de zorg, het onderwijs, de kunsten, de gemeenten, de sociale werkvoorziening, de post en defensie (zie overzicht). De acties gaan door tot alle besluitvorming in Tweede en Eerste Kamer geweest is.

Bij het spoor staken donderdag de volgende bedrijven: NS Reizigers, Nedtrain, NS Internationaal, delen van Prorail en NS Stations. De kaderleden bij Noordned beslissen vanavond over de staking. In het hele land rijden er geen bussen in de regio's.

Aanstaande dinsdag wordt het reizend publiek geïnformeerd door middel van het uitdelen van flyers. Ook zullen er in de landelijke media advertenties worden geplaatst om het publiek op de hoogte te brengen.

7 oktober 2004