Gemeente Delft Huldiging olympische sporters in Delft

Drie olympische sporters worden aanstaande donderdag in Delft gehuldigd; Gerritjan Eggenkamp, Simon Vroemen en Joan van den Akker namen deel aan de Olymische Spelen in Athene. Zij vertegenwoordigden Nederland met de sporten roeien, steeple chase en estafette. Eggenkamp en zijn teamgenoten van de 'Holland Acht' haalden zilver met roeien. Voor Vroemen en Van den Akker zaten er jammergenoeg geen medailles in. Op 14 oktober 2004 om 17.30 uur huldigt gemeente Delft de Delftse olympische sporters in het Stadhuis en wordt er aan één van de sporters een sportspeld uitgereikt.

In het gezelschap van familie en vrienden huldigen burgemeester Verkerk en wethouder Torenstra de sporters. Simon Vroemen bereikte de finale van de 3000 meter steeple chase. Hij eindigde op de zesde plaats. Joan van den Akker nam deel met drie teamgenoten aan de estafette vrouwen. De Nederlandse estafetteploeg wist de finale niet te halen. Gerritjan Eggenkamp is het gelukt om met de roeiploeg een zilveren medaille te bemachtigen. Alledrie de sporters worden gehuldigd. Daarnaast zetten de burgemeester en de wethouder ook de aanwezige teamgenoten van Eggenkamp in het zonnetje.

Bij de huldiging reikt burgemeester Verkerk namens het college een sportspeld uit. De sportspeld is een typisch Delftse onderscheiding voor personen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd binnen de sportwereld. Afhankelijk of de prestatie op nationaal, Europees of wereldniveau geleverd is, wordt de bronzen, zilveren of gouden sportspeld uitgereikt. Daarnaast ontvangen ook mensen die zich jarenlang hebben ingezet als vrijwilliger voor Delftse sportverenigingen de sportspeld.