CONNEXXION

VWOV: OV Reiziger verdient beter

VERENIGING WERKGEVERS OPENBAAR VERVOER
Secretariaat: Spui 188, Postbus 19365, 2500 CJ 's-Gravenhage Telefoon: 070-3751741 Fax: 070-3455853


---

Voor de vierde keer in korte tijd worden de dagelijkse reizigers van het streekvervoer getroffen door een stakingsoproep van FNV Bondgenoten. Voor de tweede keer is zelfs sprake van een 24 uurs-staking in Noord-Holland. Bij de aanzegging voor de 24 uurs-staking van donderdag 14 oktober a.s. worden de reizigers van alle vervoerders getroffen.

De werkgevers in het openbaar vervoer, verenigd in de VWOV, begrijpen dat de bonden voor de belangen van de leden opkomen.

FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond stellen zich op het standpunt dat de acties niet gericht zijn tegen de werkgevers, maar tegen het kabinet. In dat geval mag je verwachten dat de acties, en met name de stakingen, evenredig over bedrijven en instellingen worden gespreid om te voorkomen dat een bepaalde bedrijfstak en/of bedrijf onevenredig in haar belangen wordt geschaad. Ook mag je verwachten dat de acties een dusdanige vorm hebben dat belangrijke maatschappelijke dienstverlening zo veel mogelijk buiten schot blijft.
Naast de Rotterdamse haven is het openbaar vervoer tot op heden het meest prominente doelwit geweest van de acties van de bonden tegen het kabinet Bij de eerste 24 uurs-staking van het openbaar vervoer in Noord-Holland op 27 september jl. heeft FNV Bondgenoten helaas een dringende oproep van ons om de reizigers in de ochtend- en avondspits niet te treffen naast zich neergelegd.

Werkgevers verenigd in de VWOV doen in het belang van alle reizigers in het openbaar vervoer een dringende oproep aan FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond de oproep voor de staking van a.s. donderdag in te trekken. Mocht FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond hiertoe niet bereid zijn willen wij hen vragen met ons in overleg te treden om zonder voorwaarden de ochtend- en avondspits ongemoeid te laten. Het conflict tussen bonden en kabinet mag niet eenzijdig worden uitgevochten over de hoofden van de reizigers in het openbaar vervoer. Niet alleen Nederland verdient beter, maar ook onze reizigers in het openbaar vervoer verdienen beter!

's Gravenhage, 11 oktober 2004


---


---

Voor nadere informatie(