Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

Minister Dekker spreekt over stedelijke vernieuwing in Europa

PERSUITNODIGING:
Minister Dekker (VROM) spreekt over stedelijke vernieuwing in Europa

Minister Sybilla Dekker (VROM) spreekt op donderdag 14 oktober 2004 op het congres .Hoogbouwproblematiek en herstructurering Midden- en Oost-Europa.. Zij zal daar het belang van stedelijke vernieuwing in de uitgebreide EU aangeven.

Hoogbouw maakt in Midden en Oost-Europa zo.n 35% van de woningvoorraad uit. Bijna 3 maal zo veel als in de oude lidstaten. De soms deplorabele staat van hoogbouwwijken in Midden- en Oost-Europa heeft niet alleen fysieke consequenties, maar beperkt ook de kans van bewoners op een betere toekomst. .Een situatie die de hele Unie aangaat.., aldus minister Dekker. Maar dat geldt ook voor Nederland specifiek. .Ik vind het van belang dat wij in Nederland nagaan wat wij in huis hebben aan kennis en ervaring op het gebied van hoogbouwrenovatie.. Het gaat daarbij om kennis en kunde van bouwers, ontwikkelaars en corporaties. De minister: .Juist aan financieel beheer en management is in de Midden- en Oost-Europese hoogbouwcomplexen veel behoefte...

Vanaf 9.30 uur bent u van harte uitgenodigd voor het congres. Na de koffie opent directeur Ron Spreekmeester van het Habitat Platform om 10.00 uur de bijeenkomst. In de ochtend spreken verschillende wetenschappers over de problemen met hoogbouw, mede in relatie tot de sociale aspecten. .s Middags spreken naast de minister de heer Spreekmeester over de rol van bewonersparticipatie en directeur-generaal huisvesting Elena Szolgayova uit Slowakije over de situatie aldaar. Na parallelsessies en de afsluiting volgt van 17.00 tot 18.00 uur een borrel.

Het ministerie van VROM organiseert het congres samen met het Habitat Platform. Het congres vindt plaats in de Oude Raadszaal, Javastraat 26 te Den Haag. U kunt zich aanmelden bij het Congres- en Studiecentrum van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Conny van Niekerk, congrescoördinator, conny.vanniekerk@vng.nl, 070 373 84 73.

Voor vragen kunt u bellen met:
Martijn van Baarsen, persvoorlichting ministerie van VROM, 070 339 39 82 / 06 11 34 13 45, of
Bert Wiskie, projectleider van het Habitat Platform, 070 373 86 51 / 06 30 03 04 81.

Voor overige informatie zie www.vrom.nl en www.habitatplatform.nl. Het Habitat Platform levert een bijdrage aan het verbeteren van levens- en woonomstandigheden van mensen.

12 okt 04 13:31