Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MINVenW: Start campagne Licht aan. Daar kun je mee thuiskomen

Olympisch kampioene Leontien Zijlaard - Van Moorsel geeft donderdag 14 oktober het startsein voor de landelijke campagne 'Licht aan. Daar kun je mee thuiskomen'. Het doel van de campagne is fietsers te stimuleren met licht aan te rijden nu de donkere periode van het jaar weer is begonnen. Verlichting op de fiets verbetert de zichtbaarheid, vergroot de veiligheid en voorkomt ergernis bij overige weggebruikers. De campagne is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, BOVAG, de Fietsersbond, RAI Vereniging, provincies, gemeenten en de politie. De campagne bestaat uit commercials op TV, radio en in de bioscoop, buitenreclame en lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs. Nieuw onderdeel van de campagne is de 'fiets voor niets' wedstrijd. Fietsers maken kans op het winnen van een fiets door hun fietsverlichting tijdig in orde te brengen.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de start van de campagne bij te wonen op 14 oktober van 09.15 tot 11.00 uur in de aula van het Coenecoop College, Dreef 2/6 in Waddinxveen.

U kunt zich telefonisch aanmelden bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, directie Communicatie 070 351 7112 of 070 351 7116.

12 okt 04 15:27