Korps Landelijke Politiediensten

Verkeerspolitie verdubbelt donderdag surveillance door inzet Spoorwegpolitie

Driebergen 13-10-2004 - De Verkeerspolitie heeft voor donderdag 14 oktober 2004 de surveillance in de ochtend- en avondspits opgeschaald naar ruim 35 autos. Dit is een verdubbeling ten opzichte van de normale bezetting. Deze extra inzet is gerealiseerd doordat de Spoorwegpolitie die dag wordt ingezet bij de Verkeerspolitie. Zowel de Verkeerspolitie als de Spoorwegpolitie behoren tot het Korps landelijke politiediensten (KLPD) .

Naar aanleiding van de staking in het openbaar vervoer houdt de Verkeerspolitie rekening met een extra drukke ochtend- en avondspits. De Spoorwegpolitie kan die dag met een minimale sterkte volstaan zodat alle zeven (geografische) verkeersunits van het KLPD worden aangevuld met collegas van de Spoorwegpolitie uit die directe omgeving. Iedere surveillanceauto wordt dan bemand door een Verkeers- en een Spooragent zodat toch voldoende specifieke vakkennis gewaarborgd blijft.
Door deze verhoogde inzet kan de Verkeerspolitie donderdag wegverstoringen zoals aanrijdingen e.d. sneller afhandelen waardoor extra lange files voorkomen worden.