ProRail

Persbericht

13-10-2004

Morgen minder capaciteit op spoorwegnet

Railverkeersleiding (onderdeel van ProRail) zal morgen, door het gedeeltelijk neerleggen van het werk op de verkeersleidingsposten niet de gebruikelijke hoeveelheid treinen kunnen laten rijden. Naar verwachting zullen veel minder treinen rijden. Vanaf de verkeersleidingsposten wordt het treinverkeer geregeld.

Om redenen van veiligheid zijn de Schakel- en Meldcentra van ProRail wel volledig bezet. Op deze plaatsen wordt de railinfrastructuur beheerd, te weten: seinen, wissels, overwegen en de spanning op de bovenleiding.

Waarschuwing

Morgen wordt geen dag zonder treinverkeer! Er rijden veel minder treinen dan gebruikelijk maar naar verwachting komt het treinverkeer niet geheel tot stilstand. Iedereen moet dan ook blijven op-passen bij overwegen en stations voor langsrijdende treinen. Met name bij overwegen moet niet de indruk bestaan dat geen treinen langsrijden. Als de bellen rinkelen, de lampen branden en de bo-men dalen komt er een trein.

Reisinformatie

Railverkeersleiding zal zo goed als mogelijk via NOS-Teletekst reizigers voorzien van actuele in-formatie over het treinverkeer. Het volledige overzicht van mogelijkheden om reisinformatie te raadplegen staat hieronder vermeld.

Reizigersinformatie

Voor actuele reizigersinformatie:
Pagina 751 (binnenland), 752 (internationaal) t/m 754 van NOS-Teletekst of Verkeersinformatie op radio en TV

Voor reisadviezen


* Planner Plus op www.ns.nlÂ

* OV Reisinformatie: telefonisch via 0900 â 9292 (⬠0,50 p/m) of op Internet via www.9292ov.nl

* De sprekende computer van OVR, 0900 â 1475 (⬠0,35 p/m)

ProRail streeft voor de vervoerders van reizigers en goederen naar een optimale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van het spoornet. Voor algemene informatie over ProRail kijkt u onder Over ProRail.

Â

Â

Â