KIVI NIRIA


Prins en astronaut spreken congres ingenieurs toe

DEN HAAG / ENSCHEDE Z.K.H. Prins Friso van Oranje-Nassau en André Kuipers zijn inleiders tijdens het jaarcongres van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
KIVI NIRIA op donderdag 14 oktober bij de Universiteit Twente. Het congres heeft als thema innovatie en ondernemen, van technisch idee naar commercieel succes.

Prins Friso zal spreken over techniek en ondernemen; André Kuipers over de bijdrage van de ruimtevaart aan innovatie. Verder zijn er voordrachten van de rector magnificus van de Universiteit Twente, prof.dr. Frans van Vught en van ir. Jan Dekker, president van KIVI NIRIA.

Het dagprogramma omvat de presentatie van een aantal aansprekende commerciële successen van technologische innovatie, van Senseo tot kunstgras, scheepsontwerpen en kokend water uit de kraan. Verder staan er op het programma vier excursies naar technologische topinstituten, twee debatten met onder meer Wim Dik en Roel Pieper, de uitslag van een ondernemingsplanwedstrijd en een innovatiemarkt met ruim 25 deelnemende organisaties.

KIVI NIRIA is de beroepsorganisatie van ingenieurs en heeft ruim 28.000 leden.

---


---