Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht 14-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Opnieuw verdachte aangehouden voor schietpartij

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond 12 oktober, om 20.35 uur, een 33-jarige Amersfoorter aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij in de Trompetstraat op dinsdagavond 17 augustus.

In dit onderzoek zijn al eerder een 28-jarige Amersfoorter en een 36-jarige Hooglander aangehouden. De man is ingesloten in het politiebureau voor nader onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(Zie nieuwsberichten district Eemland zuid d.d. 18-08-2004: "Geschoten" en d.d. 01-09-2004: "Verdachte aangehouden").

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 oktober werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.50 uur controleerden politiemensen op de Ringweg Randenbroek een 37-jarige automobilist uit Amersfoort. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 425 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT Op woensdag 13 oktober bleek een automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 20.55 uur reed een 29-jarige automobilist uit Amersfoort over de Laan 1914 en sloeg op de krusing met de Doornseweg links af. Daarbij liet hij een hem tegemoetkomende 53-jarige uit Muiderberg niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg. Beide autos liepen schade op, maar niemand raakte gewond.

De Muiderberger bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 455 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal gemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Voetgangster aangereden

AMERSFOORT Op woensdag 13 oktober raakte een voetgangster gewond.

Rond 15.45 uur reed een 26-jarige automobilist uit Amersfoort op het Neptunusplein met zijn auto achteruit. Daarbij zag hij niet dat een 65-jarige voetgangster uit Hoevelaken achter zijn auto langs liep. De vrouw werd aangereden en werd met een gebroken knie per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Gordelcontrole

WOUDENBERG De politie heeft op woensdag 13 oktober van 09.00 uur tot 10.30 uur op de Europaweg en van 11.00 uur tot 12.30 uur op de Randweg een gordelcontrole gehouden. Op de Europaweg werden elf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Op de Randweg werden dertien automobilisten bekeurd omdat zij geen gordel droegen en één omdat hij niet handenvrij belde.