Provincie Limburg

Stedelijk Lyceum Roermond wint speciale Limburgse VMBO-prijs Gedeputeerde Martin Eurlings reikt op woensdagavond 13 oktober in het

Gouvernement te Maastricht de speciale VMBO-prijs uit aan het Stedelijk Lyceum uit Roermond. Aan deze prijs is een geldbedrag van 15.000,00 verbonden. Het Brandenberg College uit Landgraaf en het DaCapo College uit Sittard-Geleen ontvangen uit de handen van de gedeputeerde ieder een aanmoedigingsprijs van 2.500,00. Met deze speciale VMBO-prijs wil de Provincie Limburg scholen voor VMBO extra in het zonnetje zetten en innovatieve ideeën/initiatieven binnen het VMBO stimuleren.

Het Stedelijk Lyceum uit Roermond heeft volgens de jury met Het schoolhotel het meest aansprekende idee voor het doorvoeren van vernieuwingen in het VMBO. Het idee was goed voor 48% van het totaal aantal stemmen. Het door de Provincie Limburg ter beschikking gesteld bedrag van 15.000,00 is bedoeld om het ingediende idee verder te ontwikkelen.

De aanmoedigingsprijs van 2.500,00 is uitgereikt aan het Brandenberg College uit Landgraaf. Zij hebben deze gekregen voor hun idee Het klaslokaal is overal (18% van het totaal aantal stemmen). Het DaCapo College uit Sittard heeft eveneens een aanmoedigingsprijs van 2.500,00 ontvangen voor het project Vakintegratie: Integratie AVO-vakken binnen het beroepsgerichte vak Handel en Administratie (34% van het totaal aantal stemmen).

De jury bestond uit een afvaardiging van vijf leerlingen per school in het VMBO. Deze hebben schriftelijk hun stem uitgebracht. In totaal zijn er in Limburg 26 scholen met voorbereidend beroepsonderwijs.

14-10-2004 09:32