Ingezonden persbericht


Persbericht

14 oktober 2004

LITE-ON IT introduceert universele DVD recorder met harde schijf

~ geen verwarring meer over het DVD formaat of beschikbare opslagruimte ~

LITE-ON IT, één van de grootste optical drive fabrikanten ter wereld, introduceert de LVW-5045, een DVD recorder met AllWrite® technologie en een interne harde schijf.

De geavanceerde AllWrite® technologie maakt het mogelijk om te branden op DVD+R/RW, DVD-R/RW en zelfs op CD-R/RW schijven. De harde schijf van de LVW-5045 heeft een capaciteit van 160 GB waarmee 120 uur aan video kan worden opgenomen. Daarmee is de LVW-5045 dé oplossing voor consumenten die genoeg hebben van te weinig opslagruimte en de verwarring over DVD-formaten.

De LVW-5045 is een zeer eenvoudig te bedienen recorder dankzij het on-screen Easy Guider menu. Hiermee wordt de gebruiker op een overzichtelijke manier door het menu geleid. Daarnaast beschikt de recorder over een geavanceerde Time Shift functie. Hiermee kan de gebruiker een live televisie-uitzending stopzetten en zo een pauze inlassen tijdens het televisie kijken. Vervolgens kan hij weer verder kijken vanaf het moment dat de uitzending werd onderbroken.

Behalve met DVD's kan de LVW-5045 ook overweg met (her)schrijfbare CD's voor het opnemen van muziek in het Audio CD formaat. Ook kan video van TV-programma's worden weggeschreven in het VCD of SVCD formaat.

De harde schijf maakt het mogelijk om alle soorten opnames op te slaan, voordat ze op een DVD worden gebrand, hetgeen de aanschaf van nieuwe DVD s overbodig maakt.

Daarnaast bevat de nieuwe drive een ingebouwde DV Link, waarmee volledig digitale input van DV camera's op DVD gebrand kan worden. Er zijn vier opnamemodi beschikbaar voor het optimaliseren van het brandproces. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de HQ modus voor de beste opnamekwaliteit, of voor de SLP modus voor tot zes uur aan opnametijd.

De LITE-ON IT LVW-5045 AllWrite is vanaf 499 Euro te koop in de meeste computerwinkels. Voor een verkoopadres in de buurt, zie http://www.liteonit.com.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over LITE-ON IT
LITE-ON IT heeft haar hoofdkantoor in Taiwan en is sinds 2001 genoteerd aan de Taiwanese beurs. Sinds de oprichting in 1995, is LITE-ON uitgegroeid tot één van de grootste producenten van optische apparatuur, en heeft een leiderspositie verworven op het gebied van CD/DVD spelers en recorders in zowel de consumentenelektronica- als de PC-markt.

LITE-ON IT levert kwalitatief hoogwaardige producten, gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen. De producten worden verkocht aan s werelds grootste PC-fabrikanten, die ze gebruiken in hun PC s. Daarnaast verkoopt LITE-ON IT haar producten ook onder haar eigen merknaam aan eindgebruikers via het distributiekanaal en retailers.

Voor verdere persinformatie, een testproduct of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo bij LEWIS Communicatie BV:

Tel: +31 (0) 40 235 46 00 Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: lilianv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Vivian Crooijmans, Marketing Manager bij LITE-ON IT: Tel: +31 (0) 40 250 80 00 Fax: +31 (0) 40 250 80 91 E-mail: vivian_crooijmans@liteonit.com http://www.liteonit.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003