Gemeente Gouda


04.232 uitreiking koninklijke onderscheidingen

datum: 12 oktober 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Karin Westerink
telefoon: (0182) 58 83 93

uitreiking koninklijke onderscheidingen

embargo tot moment van uitreiking woensdag 13 oktober 17.00 uur en 20.00 uur

Woensdag 13 oktober 2004 ontvangen de heer A. Lock en de heer J.G. Visser ieder afzonderlijk een Koninklijke onderscheiding. De heer Lock is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en de heer Visser is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

de heer Lock

De heer Lock ontvangt de Koninklijke onderscheiding wegens zijn langdurige inzet voor ZOA-Vluchtelingen-zorg in Apeldoorn èn voor zijn inzet binnen de Vereniging Reformatorisch Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs en Commissie Bouwzaken van de Gereformeerde Gemeente in Gouda. De onderscheiding wordt uitgereikt door de burgemeester van Apeldoorn mr. G.J. de Graaf in het kantoor van ZOA-Vluchtelingenzorg in Apeldoorn tijdens de bijeenkomst die gehouden is ter gelegenheid van het beëindigen van de bestuurlijke taken van de heer Lock.

De heer Lock heeft zich sinds november 1983 als vrijwilliger bezig gehouden met bestuurlijke taken voor ZOA-Vluchtelingenzorg. Vanaf 1984 als voorzitter van het algemeen bestuur en tot 1998 ook als voorzitter van het dagelijks bestuur. De heer Lock heeft zich met name ingezet om de van oorsprong vrijwilligersorganisatie te doen uitgroeien tot een professionele en internationaal erkende instelling voor hulpverlening. ZOA staat voor Zuid-Oost Azië, waar ZOA haar taken in 1973 begon. Ook binnen de Vereniging Reformatorisch Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs en de Commissie Bouwzaken Gereformeerde Gemeente Gouda heeft de heer Lock vrijwilligersinzet geleverd. Al deze werkzaamheden heeft de heer Lock verricht naast zijn normale dagtaak als directeur in de centrale directie van het Driestar-college te Gouda.

de heer Visser

De heer Visser ontvangt de Koninklijke onderscheiding wegens zijn ruim 31 jaar vrijwillige inzet voor het brandweerkorps. De onderscheiding wordt uitgereikt door burgemeester W.M. Cornelis tijdens de afscheidsreceptie van de heer Visser in de kantine van de brandweerweerkazerne.

De heer Visser is op 1 mei 1973 als vrijwilliger toegetreden tot de Goudse brandweer. Hij heeft er diverse functies vervuld en heeft sinds
1 juli 1986 de rang van onderbrandmeester. De heer Visser treedt om leeftijdsreden terug uit het korps, op grond van het Functioneel Leeftijd Ontslag.


- einde bericht -