Gemeente Den Helder

14-10-2004 Al aan het wintersnoeien in uw tuin? Doe dan mee met de snoei-actieweken!

De zomer is voorbij en meteen doen herfsttaferelen van zich spreken. De bladeren vallen van de bomen, tuinen worden spoedig winterklaar gemaakt. Snoeischaren maken overuren. Vaak is dat snoeiafval teveel om in de groene rolemmer af te voeren. Gelukkig zijn er meer goede manieren om uw snoeiafval kwijt te raken, bijvoorbeeld door het aan te bieden tijdens de snoei-actieweken.

Snoeiafval blijft in Den Helder
Snoeiafval inleveren tijdens de snoei-actieweken betekent dat u direct bijdraagt aan het onderhoud van het openbaar groen. Tijdens de snoei-actieweken zamelt een speciale kraakwagen het snoeiafval in. Al het hout wordt in Den Helder versnipperd en gebruikt voor onkruidbestrijding en voor het onderhoud van de bospaden in onder andere de Donkere Duinen. Snoeiafval kunt u overigens altijd gratis laten ophalen door de gemeente, maar dan gaat het naar de afvalcentrale in Alkmaar. Het snoeiafval wordt wel gescheiden, maar komt niet meer terug naar Den Helder.

Doe mee!
De snoei-actieweken duren van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 12 november. Het snoei-afval wordt op afspraak opgehaald. U kunt hiervoor van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 5 november bellen met de Grofvuillijn: telefoonnummer 671770, op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur. Ook tijdens de snoei-actie moet u het snoei-afval netjes aanbieden: gebundeld en niet langer dan 1,25 meter. Takken mogen niet dikker zijn dan 12 centimeter. Dikkere takken vallen onder de zogenaamde 'stronkenregeling'.

Zelf wegbrengen
Zoals gezegd kunt u altijd uw snoei-afval (gebundeld) zelf wegbrengen naar het Inleverperron aan de Schootenweg 1 (op werkdagen van 07.30 tot 10.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur; op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur). Stronken kunt u tegen betaling kwijt bij het Inleverperron op werkdagen van 07.30 tot 11.45 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.