Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 14-10-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Doorrijden na verkeersongeval

UTRECHT Woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur is een 34-jarige fietster uit Utrecht op de Predikherenkerkhof aangereden door een 32-jarige automobiliste uit Utrecht. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de fietster, die rugletsel had en aangaf zwanger te zijn. Na een eerste controle leek zij geen ernstig letsel te hebben en kon zij haar weg vervolgen. De automobiliste reed door na de aanrijding, maar kon aan de hand van het kenteken later worden aangehouden. De automobiliste werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende zij de fietster te hebben aangereden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verlichtingscontrole

UTRECHT Dinsdag 12 oktober hield de politie een verlichtingscontrole op de Baden Powellweg/ Briljantlaan, Ledig Erf/Tolsteegbrug, Kruisstraat/ Biltstraat en Nachtegaalstraat/ Maliebaan. In totaal hadden 339 fietsers hun verlichting niet in orde. Omdat bij deze controle een fietsenmaker aanwezig was, konden de fietsers hun verlichting direct laten repareren. 181 Personen maakten hiervan gebruik, zodat hun bekeuring verscheurd werd.

Woensdagmorgen tussen 07.00 en 07.30 uur hield de politie een fietsverlichtingscontrole op de Zeehaenkade. In totaal kregen 8 fietsers een bekeuring.

De politie zal de komende tijd meerdere fietsverlichtingscontroles uitvoeren. De fietsenmakerservice is overigens geen standaard service.

Winkeldiefstallen

UTRECHT Woensdagmiddag 13 oktober zijn in diverse winkels dieven aangehouden. Op de Rijnkade werd om 14.00 uur een 20-jarige man uit Montfoort betrapt op het stelen van sieraden. De man kreeg een bekeuring. In een winkel aan het Smaragdplein werden om 16.15 uur een 10-jarige en een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor diefstal uit een speelgoedwinkel. De jongeren zijn overgedragen aan hun ouders. Proces-verbaal is opgemaakt. In een levensmiddelenwinkel aan de Seinedreef werden om 16.25 uur een 27-jarige en 23-jarige man uit resp. Marienheem en Utrecht overgedragen aan de politie voor winkeldiefstal. Om 18.05 uur betrapte personeel van een winkel aan de Theemsdreef een 18-jarige jongeman uit Utrecht op diefstal van verzorgingsartikelen.

Hennepplantage ontmanteld

UTRECHT - De politie heeft woensdag 13 oktober een hennepplantage aan de Taagdreef ontmanteld.

Omstreeks 15.00 uur forceerde de politie de deur van een woning aan de Taagdreef, omdat zij van omwonenden een melding van wateroverlast had ontvangen. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 860 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie verdenkt een 31-jarige man uit Utrecht ervan de eigenaar van de kwekerij te zijn. Hij zal binnenkort worden gehoord. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan is aangifte gedaan.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - Op de Biltstraat heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag 14 oktober om 0.30 uur een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Doordat een 29-jarige bestuurder uit Utrecht met hoge snelheid in de richting van het centrum reed wekte hij de aandacht van agenten. Ter hoogte van de Biltstraat met de Wittevrouwensingel kreeg hij een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 380 ug/l uit. Hij werd met ene proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.