Politie Drenthe

donderdagmorgen

Assen 14-10-2004

Diefstal laptop computer uit kantoorgebouw

ASSEN - Onbekenden hebben woensdag even na middernacht een laptop computer gestolen uit een kantoorpand aan de Noordersteate in Assen. Van het kantoorpand was een ruit ingegooid met een putdeksel.l Een getuige wist de politie te melden dat hij glasgerinkel had gehoord en dat hij twee jongens hard had zien wegfietsen.

Politie arresteert winkeldieven

EMMEN / MEPPEL / ASSEN - de politie van Emmen heeft na overleg met justitie een 29 jarige inwoner van Assen aangehouden en in verzekering gesteld. Personeel van een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen betrapte de man woensdagmiddag op het stelen van een fles Martini en een pakje kaas. Omdat het niet de eerste keer was is hij in verzekering gesteld.

In Meppel zijn een vrouw en twee meisjes vermoedelijk verantwoordelijk voor de diefstal van geld uit het kantoorgedeelte van een winkel aan de Prinsengracht. Terwijl de verkoopster aan de praat werd gehouden heeft een van de meisjes kans gezien om uit het kantoorgedeelte, achter in de winkel geld weg te nemen. Zoals te doen gebruikelijk wordt de hoogte van het gestolen bedrag niet vermeld. Volgens de verkoopster zou het drietal van Roemeense afkomst zijn. De leeftijd van de vrouw wordt geschat op 35 jaar. Ze had droeg haar lange zwarte haar in een vlecht en ze was gekleed in een zwarte broek en een lange zwarte jas. De twee meisjes zouden ongeveer 13 jaar oud zijn. Ook zij hadden lang zwart haar en waren in het zwart gekleed. Een zoektocht in het centrum van Meppel heeft niets opgeleverd.

De politie van Assen heeft op aanwijzing van personeel van een warenhuis aan het Mercuriusplein in Assen een 41 jarige Assenaar zijn even oude vriendin aangehouden op verdenking van de diefstal van zeven DVD's. De man is na verhoor met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. Zijn vriendin mocht blijven voor het uitzitten van een onherroepelijk vonnis van 8 dagen.

Politie zoekt getuigen autobrand

ASSEN - De politie van Assen komt graag in contact met mensen die informatie hebben over een autobrand in de Dommelstraat in Assen. In de nacht van woensdag op donderdag is daar voor nummer 4 een geparkeerde auto uitgebrand. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De brand is ontdekt door een buurtbewoner.

Veel "foute" fietsen bij keuring

EKEHAAR / GASSELTERNIJVEENSCHEMOND

De politie heeft deze week bij een fietsencontrole op scholen in Ekehaar en Gasselternijveenschemond 27 van de 75 aangeboden fietsen van scholieren moeten afkeuren wegens technische mankementen. Er was onder meer 9 keer sprake van ondeugdelijke verlichting en 7 keer deugde de vereiste reflectie niet. De scholen verzorgen zelf de herkeuring.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot vanmiddag 16.30 uur. Daarna is collega Dana Kragten (0652 - 554218) bereikbaar voor de media.