Politie Rotterdam Rijnmond

Tweede uitgaven donderdag 14 oktober 2004

* TWEE VROUWEN DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEBRACHT

(Zie ook eerder persbericht van 14-10-2004) ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond kwart over zes werden in de Lekstraat twee vrouwen op straat aangetroffen, waarvan er één bleek te zijn overleden, terwijl de ander zwaar gewond was. De beide slachtoffers werden ontdekt door een beveiligingsmedewerker, die direct de politie alarmeerde.
De twee vrouwen lagen beiden op straat op enige afstand van elkaar onder in de Lekstraat geparkeerd staande opleggers. De plaats waar zij werden gevonden ligt op korte afstand van de Rotterdamse prostitutiezone op de Keileweg in een havengebied. De beide vrouwen, van wie de identiteit nog niet bekend is, bleken door misdrijf om het leven te zijn gekomen. De zwaar gewonde vrouw werd direct met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar zij in de loop van de ochtend aan haar verwondingen overleed.
Door de recherche van het district Rotterdam-West en de Technische Recherche wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld. Op beide slachtoffers zal sectie worden verricht.

Ochtenduitgave donderdag 14 oktober 2004

* MAN GEWOND NA ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks half tien raakte een 51-jarige man uit Rozenburg gewond bij een arbeidsongeval op de Vondelingenweg. De man was een elektromotor en roerwerk aan het demonteren toen plotseling een losgekomen as op zijn hand viel. De Rozenburger raakte bekneld tussen een as en een vat en liep verwondingen op aan zijn hand. Hij werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks tien uur stelden politiemensen van het district De Noordhoek, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Tochtstraat in. In drie ruimtes werden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 1620 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* JONGEN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond twee uur werd een 16-jarige Rotterdammer aangehouden met een vuurwapen op zak. Politiepersoneel had naar aanleiding van een melding een onderzoek ingesteld op de Zuiderparkweg, waar de jongen terhoogte van Ahoy werd aangetroffen. Tijdens de fouillering werd in de broeksband van de jongeman een pistool aangetroffen. De verdachte werd ingesloten voor nader verhoor.


* AUTOMOBILIST ZWAAR GEWOND NA ONGEVAL
BLEISWIJK - Woensdagavond omstreeks kwart voor elf raakte een 51-jarige automobilist uit Bleiswijk zwaar gewond na een ongeval op de Voorlaan. De man reed in de richting van de Moerkapelse Zijde en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Nadat de auto tegen een lichtmast had gereden, belandde de auto in een greppel. Ambulancepersoneel haalde het slachtoffer uit de auto en begon met reanimeren toen bleek dat hij geen hartritme meer had. Duikers van de brandweer doorzochten de sloot omdat er mogelijk een tweede persoon in de auto zou zitten. Dit bleek achteraf niet het geval te zijn. Het 51-jarige slachtoffer werd met onder meer ernstig hoofd- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis vervoerd. Politiemensen van de Technische Ongevallen Dienst stellen een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* DEUR POLITIEBUREAU VERNIELD
KRALINGEN - CROOSWIJK - In de nacht van woensdag op donderdag werd rond twaalf uur de deur van het politiebureau aan de Boezemsingel vernield. Uit onderzoek van de Technische Recherche bleek dat de deur vermoedelijk met behulp van een lawinepijl werd vernield. Door de recherche van district Oost wordt een nader onderzoek ingesteld.


* DODE EN ZWAAR GEWONDE VROUWEN IN LEKSTRAAT AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond kwart over zes werden in de Lekstraat twee vrouwen op straat aangetroffen, waarvan er één bleek te zijn overleden, terwijl de ander zwaar gewond was. De beide slachtoffers werden ontdekt door een beveiligingsmedewerker, die direct de politie alarmeerde.
De twee vrouwen lagen beiden op straat op enige afstand van elkaar onder daar geparkeerd staande opleggers. De plaats waar zij werden gevonden ligt op korte afstand van de Rotterdamse prostitutiezone op de Keileweg in een havengebied. De beide vrouwen, van wie de identiteit nog niet bekend is, bleken slachtoffer van een misdrijf. De zwaargewonde vrouw werd direct met een spoedtransport naar het Eramus Medisch Centrum vervoerd.
Door de recherche van het district Rotterdam-West en de Technische Recherche wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld.


* TWEE DRUGSDEALERS BIJ OVERLASTACTIE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Spangen (district Rotterdam-West) hield woensdagmiddag, samen met collega's van de Regionale Ondersteunings Groep, in de wijk Spangen een actie tegen drugsoverlast. Naast acht verslaafden, die na het kopen van drugs waren aangehouden, werden ook twee drugsdealers (33 en 35 jaar) aangehouden. Tevens werden dealhoeveelheden harddrugs en enkele honderden euro's aan drugsgeld in beslag genomen. De acht drugskopende personen werden na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld, terwijl de beide drugsdealers in verzekering werden gesteld.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE
ROTTERDAM - Woensdagmiddag en -avond werd door politiepersoneel van district Feyenoord-Ridderster in samenwerking met de Regionale Ondersteunings Groep een preventief fouilleeractie gehouden op en in de omgeving van de Beijerlandselaan. In totaal werden 293 personen gefouilleerd en 36 auto's doorzocht. Twee verdachten werden op grond van de Opiumweg aangehouden. Eén zakje wiet en zes extacy-pillen werden aangetroffen. Hiervoor kregen de verdachten een schikking van 180 Euro, die direct werd betaald. Tevens werden vijf messen en één koevoet in beslag genomen.

Middaguitgave woensdag 13 oktober 2004

* GETUIGENOPROEP STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks half zeven raakte tijdens een steekpartij op de Rotterdamse Rijweg een 41-jarige man uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer dat op weg was naar zijn werk, zag een onbekende man bij de woning van zijn buren staan. Bij het zien van de man rende de verdachte de schuur in. Toen de 41-jarige Rotterdammer de deur van de schuur opende, ontstond een worsteling waarbij hij in zijn borst en rug werd gestoken. Het slachtoffer wist te ontkomen en alarmeerde vervolgens de politie. De man werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis.
Uit nader onderzoek bleek in de woning ingebroken te zijn. De politie is op zoek naar getuigen dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-West via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Ochtenduitgave woensdag 13 oktober 2004