Brochure Bedrijfsbeveiliging nu landelijk

Brochure Bedrijfsbeveiliging.
Utrecht 14-10-2004 - Na enthousiaste reacties van andere politieregios is de brochure Bedrijfsbeveiliging van de Politie Utrecht nu in een landelijk jasje gestoken. Met deze brochure reikt de politie ondernemers handvatten aan om hun bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen.

Criminaliteit en onveiligheid in en rondom bedrijven, is voor steeds meer ondernemers een groot probleem. Een groot deel van de criminaliteit vindt plaats in onvoldoende beveiligde bedrijven. Het gaat hier dan niet alleen om slecht hang- en sluit werk maar ook om zaken als verlichting, inrichting en toegangsbeheersing. In de brochure worden maatregelen besproken om deze en andere zaken goed te regelen, en zo te komen tot een veilig bedrijf en een veilige directe omgeving.

In de politieregio Utrecht krijgen ondernemers die slachtoffer zijn geworden van criminaliteit en aangifte doen, de brochure gratis. De individuele ondernemer die geen slachtoffer is geworden, kan de brochure (tevens gratis) afhalen bij het plaatselijke politiebureau.

Door de brochure landelijk inzetbaar te maken, kunnen nu ook ondernemers in de rest van het land ondersteund worden in hun poging tot veilig ondernemen.

Ondernemers die daadwerkelijk aan de slag willen en een beveiligingsplan gaan opstellen, kunnen gebruik maken van de cd-rom PreventieWijzer Veilig Ondernemen. De cd-rom bevat onder andere checklisten waarmee ondernemers een inventarisatie kunnen maken van de huidige veiligheidssituatie in en rondom hun bedrijf. Daarnaast is er volop informatie te vinden over zaken als cameragebruik, bedrijfsnoodhulp, brandpreventie en winkelcriminaliteit.

De cd-rom PreventieWijzer Veilig Ondernemen is voor 14,95 online te bestellen bij de kvk Utrecht (www.kvk.utrecht.nl) of telefonisch (030-236 32 11). De Brochure Bedrijfsbeveiliging is te bestellen bij het Regionaal Bureau Veiligheid & Preventie van de Politieregio Utrecht.(030-693 89 89).

Vooraanzicht preventiewijzer.