Politie Zuid-Holland-Zuid

14/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-10-2004 - Persberichten district II

AANRIJDING MET LETSEL
GORINCHEM- Op woensdagmorgen 13 oktober 2004 omstreeks 08.20 uur, vond op de rotonde van de Spijksedijk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige jongen uit Gorinchem, raakte gewond. Hij is met een gekneusd been per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. De bromfietser kreeg op de rotonde geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Berlicum. Een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

CONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Ketelweg 68 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 13 oktober 2004, van 08.10 tot 09.55 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 718 voertuigen.
PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Burgemeester Keijzerweg 22 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 13 oktober 2004, van 10.20 tot 11.35 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 670 voertuigen.
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een roodlicht controle hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode licht negeerden. Ze hielden de controle op woensdag, 13 oktober 2004, van 11.15 tot 13.00 uur op de Nieuweweg ter hoogte van de oprit naar de Rijksweg A15.

VECHTPARTIJ (vervolgbericht van 22 augustus 2004) HOORNAAR- Met de aanhouding van twee mannen van 19 jaar uit Ouderkerk aan den IJssel heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid een mishandeling opgelost. De aanhoudingen vonden plaats op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober 2004. Het tweetal was in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus betrokken bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Dorpsweg. Drie jongeren raakten licht gewond. Een 18-jarig meisje uit Aalst liep een snijwond aan haar arm op en moest gehecht worden. Beide verdachten bekenden hun aandeel. Ze zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING MET LETSEL
PAPENDRECHT- Op woensdagmiddag, 13 oktober 2004, omstreeks 12.15 uur, vond op de rotonde van de Veerweg met de Vrijheer van Eslaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De bestuurster van de fiets, een 12-jarig meisje uit Papendrecht, raakte gewond. Zij is met een pijnlijke voet per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Het meisje kreeg op de rotonde geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 79-jarige man uit Papendrecht. Een aanrijding was het gevolg.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
LEERDAM Een man van 42 (woonplaats onbekend), een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 45-jarige vrouw uit Den Haag zijn op 13 oktober op de Schaikseweg (de 42-jarige) en de Spoorstraat (de jongen en de vrouw) aangehouden. De 42-jarige zou in een uit een winkel aan de Loosdorp kleding hebben gestolen en in een auto hebben gelegd. Agenten vonden de man, die voldeed aan het signalement, op de Schaikseweg en hielden hem aan. Bij de diefstal zouden ook de vrouw en de jongen betrokken zijn geweest, die kort daarna op de Spoorstraat werden aangetroffen. In de aangetroffen auto werd daadwerkelijk van diefstal afkomstige kleding aangetroffen en in beslaggenomen. De drie zijn in verzekering gesteld.

VERWARDE MAN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Een 40-jarige man uit Sliedrecht is op 13 oktober op de Pieter Zeemanlaan aangehouden. Hij zou zijn 81-jarige pleegmoeder hebben bedreigd en mishandeld. Ook sloot de man zijn woning af waardoor zijn pleegmoeder het huis nauwelijks kon verlaten. De man bleek verward en is ingesloten.

VROUW GEVALLEN
PAPENDRECHT Een 76-jarige vrouw uit Papendrecht heeft een hoofdwond opgelopen toen ze om onbekende redenen met haar fiets ten val kwam. Dit gebeurde op 13 oktober op de Veerweg. Een ambulance heeft de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd.

AANRIJDING
GROOT-AMMERS Bij een aanrijding tussen 24-jarige automobilist uit Groot-Ammers en een 23-jarige voetganger uit dezelfde plaats is de voetganger gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Sluis op 14 oktober s nachts. De automobilist verklaarde de voetganger niet gezien te hebben. Deze is naar het ziekenhuis overgebracht waar een gekneusde long werd geconstateerd.