Politie Zuid-Holland-Zuid

14/10 Hoeksche Waard

14-10-2004 - Persberichten district III

DOORGEREDEN -POLITIE ZOEKT GETUIGEN
NUMANSDORP - Op woensdagmorgen, 13 oktober 2004, omstreeks 10.00 uur, vond op de kruising Middelsluissedijk WZ met de Volgerlandseweg een bijna aanrijding plaats waarbij een 17-jarig meisje uit Numansdorp met haar bromfiets ten val kwam. Het meisje reed over de Volgerlandseweg en op de kruising gaf zij richting aan om linksaf de Middelsluissedijk WZ op te rijden. Zij kreeg daarbij geen voorrang van een automobilist die over de Middelsluissedijk reed en voorrang moest verlenen. Het meisje schrok en moest plotseling remmen. Ze wist de auto te ontwijken en werd niet geraakt. Wel kwam zij door deze manoeuvre ten val. Het meisje bleef heeft last van knieën en haar rug en de bromfiets liep schade op aan het stuur en het voorwiel. De nog onbekende bestuurder van de zilverkleurige stationswagen reed zonder te stoppen door. Even later kwam er een vrouw die stopte en hulp verleende. De politie is op zoek naar de doorgereden automobilist, de vrouw en eventueel andere getuigen die iets gezien hebben of weten. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

CONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Sportlaan en de Stougjesdijk 26 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdag, 13 oktober 2004, van 109.30 tot 12.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 745 voertuigen.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een bromfietscontrole zijn twee bromfietsen uit het verkeer genomen omdat de constructiesnelheid te hoog was. De politieagenten hielden de controle op woensdagmorgen, 13 oktober 2004. In totaal werden 10 bromfietsen gecontroleerd.