Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht 14-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Getuigenoproep auto-inbraken

MAARSSEN - De politie zoekt getuigen die in de nacht van maandag 11 oktober op dinsdag 12 oktober verdachte situaties hebben waargenomen rond geparkeerde autos in de wijk Boomstede. Ook zoekt de politie de eigenaar van een grijs-oranje scooter.

In deze nacht zijn in meerdere autos inbraken gepleegd. Ook in de voorgaande twee weken hebben in de wijk Boomstede in Maarssen een aantal auto inbraken plaatsgevonden.

Getuigen meldden dat twee mannen van circa 20 jaar oud tussen geparkeerde voertuigen door liepen en met zaklampen in de voertuigen schenen. Waarschijnlijk maakten de dieven gebruik van scooters. Eén van de waargenomen scooters is opvallend; deze scooter is voorzien van een grijze voorkant en een opvallend oranje gekleurde achterkant. Deze scooter is later ook gesignaleerd in Maarssendorp.

Eventuele nieuwe getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Maarssen of telefonisch contact opnemen met bureau Maarssen via telefoonnummer 0900-8844.

Inbreker aangehouden

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag 13 oktober heeft de politie een 38-jarige woninginbreker uit Amsterdam aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 04.20 uur de melding van een woninginbraak aan de Herenweg. De inbreker was bij het zien van de bewoners te voet gevlucht in onbekende richting. De politie stelde onmiddellijk in de omgeving een onderzoek in en troffen op de Herenweg in de richting van Achterbos een man aan die voldeed aan het signalement. De man is aangehouden. Bij de man werd inbrekerswerktuig en van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. De verdachte bleek in nog twee woningen aan de Herenweg een poging tot inbraak te hebben gedaan. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aanhouding gesignaleerde

MAARSSEN Woensdagavond om 20.25 uur zagen surveillerende agenten op de Straatweg een scooterbestuurder op de hoofdrijbaan rijden in plaats van het fietspad. De agenten besloten de bestuurder, een 31-jarige man uit Amsterdam, staande te houden en te controleren. Navraag leerde dat de man nog een boete van 663 moest betalen of acht dagen de gevangenis in zou moeten. De man is aangehouden en ingesloten.

Wildplasser onder invloed

BREUKELEN Surveillerende agenten zagen woensdagavond omstreeks 17.25 uur een man in de berm van de Amerlandseweg staan plassen. De 39-jarige man uit Breukelen stond naast zijn stationair lopende auto. Toen de agenten de man aanspraken op het wildplasssen, besloten zij om ook een blaastest af te nemen. Hieruit bleek dat de man teveel had gedronken en daarom is hij aangehouden. Op het politiebureau blies hij 250 ug/l.