AutoRai

14-10-2004

Nieuwe Astra Stationwagon eind oktober bij de Opel-dealer

De derde generatie van de Opel Astra Stationwagon is vanaf eind oktober bij de Opel-dealer te bezichtigen. Alle voortekenen wijzen erop dat de Astra Stationwagon alles in zich heeft opnieuw een groot succes te worden.

De klant kan kiezen uit vijf benzinemotoren en vier common-rail CDTi-dieselmotoren, met vermogens van 80 tot 200 pk. De wielbasis van de Astra Stationwagon is met 2,70 meter maar liefst negen centimeter langer dan de vijfdeurs Astra, wat resulteert in meer dan genoeg ruimte voor achterpassagiers en bagage. Door het neerklappen van de achterbank en de rugleuningen (60/40 of optioneel driedelig: 40/20/40) kan het laadvolume eenvoudig worden vergroot tot zelfs 1590 liter. Een optionele verschuifbare achterbank en het FlexOrganizer-systeem maken de grote laadruimte nog flexibeler.

Tevens optioneel verkrijgbaar en uniek in deze klasse is het Trailer Stability Program, dat onmisbaar is voor de Astra-rijder die vaak met aanhanger of caravan op pad is. Het Trailer Stability Program (TSP) maakt een einde aan slingerende aanhangers en bevordert daarmee de veiligheid enorm. Wanneer het gevaarlijke slingeren van een aanhanger begint, reageert het systeem binnen enkele milliseconden en stabiliseert het onmiddellijk de auto én de aanhanger. Het Trailer Stability Program maakt deel uit van het Trail pakket.

De Opel Astra Stationwagon zal 40% van de Astra-verkopen voor zijn rekening gaan nemen. Met een vanafprijs van 18.950,- vormt de Astra Stationwagon een aantrekkelijke aanbieding, zeker gezien de complete uitrusting en de krachtige en efficiënte motoren.