AutoRai

14-10-2004

IVA sponsorloop bezoekt Mazda

Studenten van het IVA (Instituut voor Autobranche & Management) in Driebergen hebben de afgelopen twee dagen in totaal 1000 km gelopen om geld in te zamelen voor een hospitaalproject op Haïti.

Daartoe werd door de ruim 400 lopers onder meer een bezoek gebracht aan vrijwel alle automobielimporteurs in Nederland. Bij Mazda werden de lopers verrast met een cheque van 500,-. Totaal werd ruim 50.000,- tijdens deze actie opgehaald

Het hospitaal op Haïti, misschien wel het meest achtergebleven gebied ter wereld, waar Artsen zonder Grenzen en het Rode Kruis niet meer willen werken, wordt gerund door een Nederlands echtpaar. Het geven van medische verzorging onder deze moeilijke omstandigheden vereist een grote wilskracht en veel geld.

In de zomer van 2004 is het IVA gestart met een schoolproject om dit hospitaal te steunen. Om te zorgen voor een betere medische voorziening op Haïti, maar ook om de leerlingen bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bijzonder is ook de grote betrokkenheid van de achterban van de IVA-studenten. Van alle kanten zijn hulpgoederen aangeboden, van ziekenhuisbedden tot complete röntgenapparatuur. Zelfs het vervoer van de containers met hulpgoederen naar Haïti is dankzij de vele relaties geregeld.

Op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober werd de IVA Sponsorloop voor dit hospitaalproject gehouden door vrijwel alle ruim 400 eerstejaars studenten. Zij gingen in estafettevorm alle personenwagen-importeurs af, waar de nodige sponsorgelden of materialen werden opgehaald. Bij Mazda ontvingen de lopers uit handen van Algemeen Directeur Piet de Roos een cheque van
500,-. Dit geld komt ten goede aan de Stichting IVA4MPH (IVA for Medical Project Haïti).

De finish van de IVA Sponsorloop was woensdag 13 oktober om 16.00 uur in Driebergen, toen de vierhonderd lopers tegelijkertijd over de eindstreep gingen.