Gemeente Utrecht


Vragen van de heer Kampers m.b.t verhuizing kampers van de Huppeldijk en de Oude Vleutenseweg

Bij de planvorming van Leidsche Rijn is rekening gehouden met de integratie van de autosnelweg A2. Dit heeft grote consequenties voor de huidige bewoners van de woonwagenlocaties aan de Huppeldijk en de Oude Vleutenseweg. Sedert jaren wordt dan ook gewerkt aan vervangende locaties voor de kampers. Zoals ook in de herstructureringswijken het geval is geeft dit emoties bij de woonwagenbewoners.
Kampers hebben ook hun emoties en zijn niet alleen uit op zakelijk gewin. Ook wordt het gemeentelijk beleid tot spreiding en kleinere locaties tot stand gebracht.
Regelmatig worden raadsleden met vragen bestookt vanuit de woonwagenbewoners over hun toekomst. En terecht. Echter, onderhandelingen van de gemeente met individuele bewoners zijn vertrouwelijk. En moeten ons inziens dat ook blijven. Er wordt op een zakelijke manier onderhandeld door de verschillende partijen. Maar er blijven gevoeligheden bestaan en het is lopen op eieren. Wat natuurlijk spanningen oplevert.
Inmiddels zijn er effectief deze zomer drie huur-wagens verplaatst van de Oude Vleutenseweg naar elders.
Zonder de vertrouwelijkheid te schaden en op individuele gevallen in te gaan wil de GroenLinks fractie het College een aantal vragen stellen in het openbaar.

1. Is het College op de hoogte van het wilde gerucht dat er woonwagens definitief zouden kunnen blijven staan op de locatie Huppeldijk?
2. Wat gaat het College doen aan het brengen van duidelijkheid over de toekomst van de huidige locaties? En hoe zal dit gecommuniceerd worden?
3. Kan het College op korte termijn de raad in vertrouwelijkheid informeren over de stand van zaken van de individuele onderhandelingen?
4. Cruciaal voor het proces van ontwikkeling van de locatie de Wetering is de ontmanteling van de woonwagenlocatie Huppeldijk. Wat is het tijdspad voor deze ontmanteling, zonder vertraging te leveren voor de realisatie van projecten zoals nieuwe ziekenhuis MESOS en de Wall in de Wetering?
5. Wanneer neemt het College een besluit over de hoogte van bergingen bij de nieuwe locaties voor woonwagens in Leidsche Rijn? Tot nu toe is er alleen een besluit over de oppervlakte van de bergingen.
6. In de programmabegroting 2005 wordt er op blz 94 melding van gemaakt dat er voorbereidingen getroffen worden voor realisatie van woonwagenlocaties voor de wachtlijst. Wellicht uit het woonfonds zouden hier middelen voor beschikbaar komen.
7. Wordt deze uitbreiding betrokken bij het verhuisplan voor de twee bestaande locaties die ontmanteld moeten worden?
8. Is het College bereid om nadrukkelijk transparanter te communiceren over de verplaatsings-problematiek zonder de vertrouwelijkheid van de individuele gevallen te schaden?


---- --