Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 14-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Rijden onder invloed

ZEIST- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto had gereden. Omstreeks 18.15 uur kreeg de 42-jarige automobilist een stopteken op de Driebergseweg omdat hij een verkeersovertreding beging. De agenten roken een alcohollucht bij de man en hij moest blazen op het bureau. Hier blies hij 555 ug/l en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen met gestolen auto

ZEIST- Op donderdagochtend vonden en verschillende aanrijdingen plaats met een gestolen voertuig. Omstreeks 02.30 uur wilde een bestuurder wegrijden met een auto die stond geparkeerd aan de parkeerplaats aan de Prinses Margrietlaan. Omdat de auto vrij strak ingeparkeerd was kon de bestuurder er kennelijk nauwelijks uit komen. Om ruimte te maken reed de bestuurder meerdere malen tegen een auto aan, waardoor hij toch weg kon rijden. Op de Prinses Margrietlaan botste de onbekend gebleven bestuurder ook nog tegen 4 andere autos aan die hier geparkeerd stonden. Enkele van deze autos raakten fors beschadigd. Vlak na de aanrijdingen parkeerde de bestuurder de auto en vluchtte uit de auto. De auto bleek als gestolen te boek te staan. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht; 0900-8844.

Val van motorfiets
ZEIST- Op dinsdag 12 oktober raakte een motorrijder gewond na een val van zijn motorfiets. Omstreeks 11.50 uur reed een 59-jarige man uit Bosch en Duin over de Dolderseweg. Bij de kruising met de Amersfoortseweg / Dolderseweg stond de motorrijder stil voor het verkeerslicht. Voor hem stonden enkele autos. Het verkeerslicht sprong op groen en de autos begonnen te rijden. Een auto voor de motorrijder maakte plotseling een vreemde beweging waardoor de motorrijder sterk moest remmen en ten val kwam. Hierbij brak hij zijn schouder. De onbekend gebleven automobilist reed vervolgens door. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met het politiedistrict Binnensticht via 0900 88 44.