Gemeente Amsterdam

Drie handige Amsterdamse sites

14 oktober 2004 - Djoe Lan Tan

Amsterdammers kunnen sinds kort alles on line vinden over klussen, de geschiedenis van West en zorg en welzijn in Amsterdam.

dagactiviteiten.nl

De eerste online `klussenbank' voor mensen die moeite hebben met het vasthouden of krijgen van een (vaste) baan in Amsterdam en omstreken. De database van de site bevat ruim 500 klussen, dagbesteding- en reïntegratieprojecten in diverse sectoren. Klussen voor een dag, maar ook langer.

Dagactiviteiten.nl is een initiatief van de Omslag, een ideëel project- en adviesbureau voor vraagstukken op het gebied van activering en werkgelegenheid. De website is mede mogelijk gemaakt door de 'digitale proeftuin' Cyburg. Surf naar de site of neem contact op met Stichting De Omslag: info@deomslag.nl

Het geheugen van West

Sinds een half jaar is de cultuurhistorische site: geheugenvanwest.nl in de lucht. Op deze site vindt u verhalen, columns en foto's uit het verleden en het heden van de Amsterdamse tuinsteden.

Ter gelegenheid van dit succesvolle eerste halfjaar stelt Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer tegen bodemprijzen computers beschikbaar voor direct betrokkenen van de website Geheugen van West. Ook sociaal geïsoleerde mensen uit het stadsdeel komen hiervoor in aanmerking. Zo stelt het stadsdeel hen in de gelegenheid kennis te maken met Internet, e-mail, computers en om contacten te leggen met anderen in hun buurt.

Sociale kaart van Amsterdam

De GG& GD van Amsterdam heeft een website gebouwd waarop u alle antwoorden kan vinden op uw zorg en welzijnsvragen: Waar vindt u een verloskundige in uw stadsdeel? Wie kan helpen bij opvoedkundige problemen? Welke organisaties geven Nederlandse taalles.

Op socialekaart.amsterdam.nl zijn adressen opgenomen van organisaties en hulpverleners op het gebied van (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, ouderzorg, maatschappelijke opvang en welzijnswerk.

© Gemeente Amsterdam