Politie Gelderland-Midden

Zevenaar - brutale diefstal: geld en sieraden weg
Publicatiedatum: 14-10-2004

Bij een brutale diefstal in een woning aan het Masiusplein in Zevenaar zijn woensdagavond geld en sieraden buitgemaakt door een nog onbekende man. De bewoonster, een 81-jarige vrouw, lag rond tien uur in bed en hoorde gestommel in haar woning. Aanvankelijk werd gedacht dat dit van de buren kwam, maar korte tijd later verscheen een onbekende man in de slaapkamer van het slachtoffer. De indringer begon vervolgens doodgemoedereerd de kastjes te doorzoeken. Het slachtoffer zette het op een gillen, waarop de man even later toch verdween. Intussen had hij wel kans gezien om geld en sieraden buit te maken. Volgens het slachtoffer ging het om een blanke man van tussen de 40 a 50 jaar in het donker gekleed. Hoe de man binnen was gekomen is vooralsnog een raadsel. De politie hoopt aan de hand van een buurtonderzoek meer te weten te komen. Getuigen, die de verdachte man kort voor of na het voorval hebben zien lopen in de omgeving van het Masiusplein worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - Duivenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 14-10-2004

De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige Duivenaar in zijn woning aangehouden wegens zijn betrokkenheid bij huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn stiefvader in de woning te hebben bedreigd. Ook zou hij binnen de boel kort en klein geslagen hebben. De stiefvader vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie. Die hield de Duivenaar in zijn woning aan. De man was in kennelijke staat van dronkenschap en werd voor nader onderzoek ingesloten. De Duivenaar bekende later de bedreiging. In overleg met justitie kreeg hij een boete van 130 euro, te vervangen door een bezoek aan de rechter wanneer er niet betaald wordt. De verdachte Duivenaar is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - jonge Zevenaarders verdacht van heling
Publicatiedatum: 14-10-2004

Twee Zevenaarders van beiden vijftien jaar zijn woensdagavond door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen het duo rond acht uur op een bromfiets rijden over de Pannerdenseweg en stelden een controle in. Los van het feit dat beiden niet vereiste leeftijd hadden om een bromfiets te mogen besturen bleek er nog meer aan de hand te zijn. De bromfiets was als gestolen geregistreerd. Beide Zevenaarders werden vervolgens aangehouden. Hun bromfiets werd in beslag genomen. Het onderzoek naar de diefstal van de bromfiets wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - 130 euro boete na bedreiging

Publicatiedatum: 14-10-2004

Het bedreigen met geweld van een 46-jarige Duivenaar heeft een 28-jarige Arnhemmer moeten bekopen met een boete van 130 euro. De Arnhemmer werd daarvoor aangehouden in de nacht van dinsdag op woensdag op het Remigiusplein in Duiven. Daar zou die nacht rond half twee onenigheid zijn tussen twee personenvoor een horecazaak. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer en de Duivenaar verwikkeld in een schermutseling aan en wisten beiden te scheiden. Daarbij zou de Arnhemmer de Duivenaar met de dood hebben bedreigd. De Duivenaar zou de Arnhemmer een caféverbod hebben opgelegd wegens wangedrag eerder in de zaak. Toen de Arnhemmer de Duivense uitbater daarover wilde spreken zou er ruzie zijn ontstaan. De Arnhemmer had later een bekennende verklaring afgelegd en is woensdagmiddag vrijgelaten. In overleg met justitie werd een boet opgelegd. Wanneer de Arnhemmer in gebreke blijft moet hij voor de rechter verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---