Oldelft benelux



---

Diakonessenhuis Utrecht winnaar top 100 Ziekenhuizen

Delft Diagnostic Imaging digitaliseert het beste ziekenhuis van Nederland.

Het Algemeen Dagblad heeft de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen onderzocht. Resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd op 14 oktober 2004. Het Diakonessenhuis Utrecht digitaliseert met Delft Diagnostic Imaging en is nummer 1.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) prijst het onderzoek. " Wij hebben veel waardering voor de zorgvuldige wijze waarop het AD dit onderzoek heeft uitgevoerd", zegt Joan Leemhuis-Stout, voorzitter van de NVZ.

Diakonessenhuis als eerste ziekenhuis regio Utrecht geheel filmloos

Het Diakonessenhuis heeft in 2003 een glasvezelverbinding tussen de locaties in Zeist en Utrecht aangelegd, zodat informatie op beide locaties kan worden ingezien. Tevens is een Picture Archiving and Communication System (PACS) ingevoerd. Radiologisch onderzoek (röntgenfoto's) wordt samen met de beoordeling daarvan door de radioloog opgeslagen ineen digitaal archief. In het hele ziekenhuis kunnen de röntgenfoto's vervolgens worden bekeken.

Het Diakonessenhuis is hiermee als eerste ziekenhuis in de regio filmloos.

Sinds 2003 zijn ook de behandelprotocollen via de computer in te zien door middel van het documentbeheersysteem Manual Master. In 2004 wordt de afsprakenplanning en de verrichtingenregistratie gemoderniseerd. De komende jaren wordt veel geïnvesteerd in ICT, teneinde het zorgproces beter te kunnen ondersteunen.

Medewerkers hebben de mogelijkheid elektronische gegevens op de spreekkamer en op de afdeling te kunnen inzien, zoals onder meer administratieve basisgegevens, radiologie-, bacteriologie-, en beeldmateriaal.

Meer info:

http://www.diakonessenhuis.nl/index.php?type=nieuws&actie=lees&content
_id=34

http://www.diakonessenhuis.nl/pdf/Prestatie%20Indic.2004_09.pdf

Copyright © 2004 Oldelft Benelux All rights reserved.