Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 14 oktober
Internationale Socialisten

Perscontact: Bart Griffioen (06-24521011)

Solidariteitsverklaring aangeboden op stakingsbijeenkomst Amsterdam CS

Vanochtend hebben de Internationale Socialisten, SP en Dwars een solidariteitsverklaring met ruim duizend handtekeningen overhandigd aan Lodewijk de Waal op de strijdbare stakingsbijeenkomst op Amsterdam Centraal Station, waar ruim 150 stakers van spoor en streekvervoer zich verzameld hadden.

De handtekeningen waren gisteren in slechts een paar uur tijd opgehaald op de solidariteitsactie voor het Centraal Station. De actie liet zien dat een grote groep reizigers positief staat tegenover de staking van vandaag. Bart Griffioen (Internationale Socialisten) benadrukte bij het overhandigen: 'Volgens de reguliere media en Maurice de Hondt wordt beweerd dat betreft de staking de ene helft van Nederland tegenover de andere staat. Onze steekproef gisteren op straat liet echter zien dat een meerderheid solidair is; met de spirit van 2 oktober nog vers in het geheugen tekenden veel reizigers enthousiast de verklaring - allochtoon en autochtoon, man en vrouw, jong en oud. Die solidariteit moeten we vasthouden. Het enige antwoord op de arrogantie van dit asociale kabinet is: actie!' Ook in Alkmaar, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Sittard, Tilburg en Utrecht vonden er acties plaats met de solidariteitsverklaring. Voor de stakingen die nog volgen in de komende weken zal opnieuw solidariteit worden georganiseerd.

Teken en help mee met de solidariteitsverklaring:

SOLIDARITEIT MET DE ACTIES TEGEN BALKENENDE II

De vakbonden voeren deze weken in verschillende sectoren actie tegen de asociale maatregelen van het kabinet. Deze maatregelen treffen werkende mensen en uitkeringsgerechtigden over de hele linie. WIJ:
* werkzaam in deze of andere sectoren;

* gebruikers van de diensten waarin gestaakt wordt; verklaren ons dan ook solidair met de acties.

Zie ook: http://www.internationalesocialisten.org