ECABO

Zorggroep Noord-Limburg Leerbedrijf van het Jaar

Vanochtend is de Zorggroep Noord-Limburg verkozen tot ECABO's Leerbedrijf van het jaar 2004 in de Bedrijfsadministratie. De jury vond dat de Zorggroep de beste begeleiding verzorgt voor stagiairs in deze sector van het middelbaar beroepsonderwijs.

Met de jaarlijkse leerbedrijfverkiezing wil ECABO de aandacht vestigen op het belang van goede stages voor leerling én leerbedrijf. De verkiezing van 2004 was de eerste waarin de sector bedrijfsadministratie centraal stond. Zij werd ondersteund door de brancheorganisaties NGA, NOAB en NovAA, en door het vaktijdschrift Administratie.

Winnaar is dit keer de afdeling Financiële administratie van de Zorggroep Noord-Limburg. De afdeling telt twintig medewerkers en slaagt erin jaarlijks liefst vier à vijf stagiairs op te leiden. Leerlingen van alle niveaus zijn welkom, ook als ze een probleem hebben dat het werk kan bemoeilijken. In het algemeen probeert de afdeling elk jaar minstens één (oud-)stagiair in dienst te nemen.

Wat echter de doorslag gaf voor de jury, was de grote persoonlijke aandacht die afdelingshoofd Lucien Piket aan zijn stagiairs geeft. Ook zijn betrokkenheid bij het beroepsonderwijs in de regio wordt geprezen.

De uitslag van de leerbedrijfverkiezing werd bekendgemaakt tijdens de Nationale Administrateursdag op 14 oktober in Bussum.

Naast juryvoorzitter Ton de Bie (TPG Post) bestond de jury uit J.A. Buijs (NovAA), J.P.F. Fiolet (NOAB), E. Muller (ROC Oost Nederland), E. van de Sande (NGA), J. Revelman de Vries (tijdschrift Administratie) en K. van der Meijden (ECABO).

Als winnaar ontving de Zorggroep een sculptuur, plus een geldprijs van
2.500 Euro te besteden aan een maatschappelijk relevant onderwijsproject naar eigen keuze.

De Zorggroep won ook de publieksprijs, op basis van het aantal stemmen dat geïnteresseerden konden uitbrengen via de website van ECABO.

De overige finalisten in de verkiezing waren Akros Onderwijsbureau (Bergen op Zoom), BDO Accountants (Den Bosch) en Marshoek (Houten).

ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. Zij vervult een brugfunctie tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit door middel van een breed scala van diensten, waaronder de ontwikkeling en het onderhoud van de landelijke diploma-eisen voor mbo-opleidingen, de zorg voor voldoende en goede stageplaatsen, en de ondersteuning van onderwijsinstellingen bij de examinering, bijvoorbeeld via een toetsenbank.