Politie Friesland

Politieberichten van 14/10 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 14-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Opsterland: verkeerscontrole
Woensdag heeft de politie op verschillende plaatsen in de gemeente Opsterland een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op het gebruik van de gordel, gebruik van de parkeerschijf in Beetsterzwaag en Gorredijk en op de Opperhaudmare werd ter plaatse van de wegwerkzaamheden gecontroleerd op de maximumsnelheid van 50 km/uur. Deze controles hebben geresulteerd in de volgende processen-verbaal: 13 maal pv ter zake snelheid (hoogste was 91 km/uur)
7 maal pv ter zake niet dragen autogordel
3 maal pv ter zake een inrichtingseis

1 pv ter zake verlopen APK

1 pv ter zake onverzekerde bromfiets

1 maal pv ter zake niet kunnen tonen auto papieren
32 maal pv ter zake niet gebruiken parkeerschijf in de blauwe zone.

Heerenveen: vrouw gewond door slagboom
Woensdag omstreeks 14.45 uur is een 44-jarige vrouw uit Bolsward gewond geraakt op de parkeerplaats aan het Molenplein. Een auto verliet de parkeerplaats; na betaling ging de slagboom open en reed de auto er onderdoor. De vrouw liep hier achteraan, maar had niet in de gaten dat de boom automatisch daalde na het passeren van de auto. Ze werd aan haar hoofd geraakt. Ze is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de dag kon ze naar huis; ze had een zware hersenschudding opgelopen.

Sumar: bromfietscontrole
Woensdag tussen 07.00 en 15.00 is door de politie een
bromfietscontrole gehouden op verschillende plaatsen in de gemeente Tytsjerkstradiel. Er werden 16 bromfietsen gecontroleerd in Gytsjerk, Sumar en Trynwalden. Dat leidde tot vier bekeuringen, eenmaal voor het bromfietscertificaat en driemaal voor te hoog vermogen (opgevoerd).

Dronrijp: rijbewijs kwijt na te hard rijden
Een 51-jarige man uit Ede Gld is donderdag omstreeks 10.15 uur bekeurd voor het te hard rijden. Hij werd op de A31 met zijn personenauto geklokt op 177 km/h. Dit is een autosnelweg waar maximaal 120 is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Leeuwarden: geen verkeersproblemen door stakingen OV
In Friesland zijn geen grote verkeersproblemen ontstaan door de stakingen in het openbaar vervoer. Er was sprake van meer verkeer op de weg maar grote files bleven uit.
In Leeuwarden ontstond wel een probleem, maar door een andere oorzaak. Een vrachtauto van een Leeuwarder bedrijf kreeg een lek in een hydraulische installatie en verloor een flinke hoeveelheid hydraulicaolie op de route Schenkenschans, Langemarktstraat, Prins Hendrikstraat, Ruiterskwartier en Bleeklaan. Hierdoor werd het wegdek glad. Op de route zijn enkele aanrijdingen en valpartijen geweest. Door de gemeente is de olie behandeld met een oplosmiddel. Daar waar dat onvoldoende was is met zand gestrooid. De eigenaar van de vrachtauto meldde de zaak zelf bij de politie.