Ingezonden persbericht


CREATIVE LUIDT NIEUW TIJDPERK
VOOR DIGITALE AUDIO IN
MET DE ZEN MICRO

Kleine audiospeler biedt vele extra's
als FM-radio, verticaal touchpad en spraakopname
en is beschikbaar in vele kleuren

Amsterdam, 14 oktober 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt een nieuw tijdperk aan voor digitale audiospelers met de Zen Micro.

"Al maandenlang gonst het van de geruchten dat we een MP3-speler zouden uitbrengen die alle andere zou overtreffen. Met de Zen Micro introduceren we een nieuwe standaard in draagbare audio - we leveren alles waarvan muziekliefhebbers dromen", aldus Jean-Marc Dupuis, General Manager van Creative Labs Europe.

Kleiner
Met zijn compacte afmetingen van 84 mm (H) x 51 mm (B) x 19 mm (D) ligt de Zen Micro perfect in de hand. Voor de navigatie heeft de gebruiker voldoende aan één vinger.

Batterij met langere levensduur
Met deze speler kunt u 12 uur ononderbroken genieten van fantastische digitale audio en tot 16 uur luisteren naar de ingebouwde FM-radio.

Verwijderbare, oplaadbare batterij
Door de verwijderbare, oplaadbare batterij van de Zen Micro om te wisselen kan de gebruiker ook na deze 12 uur van muziek blijven genieten. Het enige dat men hoeft te doen is het achterpaneel wegschuiven en de batterijen verwisselen (zoals bij een mobiele telefoon) - meer is niet nodig voor langduring luisterplezier.

FM-radio
Op de Zen Micro bewaart u niet alleen uw favoriete muzieknummers, u kunt hem ook gebruiken om naar al uw radioprogramma's te luisteren. In tegenstelling tot veel andere spelers is de Zen Micro immers uitgerust met een kwaliteitsvolle ingebouwde FM-radio met 32 voorkeurszenders.

Verticaal touchpad
Met de Zen Micro kunt u intuïtief bladeren door artiesten, albums en genres door met uw duim over het verticale touchpad te bewegen. Deze verticale navigatie is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en exclusief voor de Zen.

Meer muziek
Op de Zen Micro is plaats voor maar liefst 2500 muzieknummers in WMA- of 1250 in MP3-formaat. Gebruikers kunnen MP3- of WMA-muziek kiezen, geript van cd's of gedownload van websites op het internet. Een USB 2.0-verbinding garandeert een snelle muziekoverdracht, tot één nummer per seconde. Door het ondersteunen van WMA- en MP3-bestanden biedt de Zen Micro toegang tot miljoenen downloadbare muzieknummers.

Ruimte voor elk soort bestand
De Zen Micro kan tevens als externe harddisk worden gebruikt**. Ideaal voor de opslag en het transport van digitale foto's, presentaties en spreadsheets - en mogelijk voor bestanden in alle formaten!

Spraakopname
De Zen Micro is bovendien ook handig als spraakrecorder. Er kunnen uren aan gedicteerde aantekeningen of vergaderingen mee worden opgenomen.

Blijf georganiseerd
Naast al deze functies biedt de Zen Micro nog extra functionaliteiten als een adresboek, een kalender, een To Do-lijst en synchronisatie met Microsoft Outlook.

Meer kleuren
De Zen Micro is beschikbaar in 10 verschillende kleuren - zilver, zwart, rood, oranje, groen, roze, paars, wit, lichtblauw of donkerblauw. Het ultieme modeaccessoire voor elke stemming.

Gebruiksklaar
De Zen Micro wordt geleverd met een riemclip die tevens als houder dienst doet, een oortelefoon met dynamische basrespons, een beschermend draaghoesje, een USB 2.0-kabel en een stroomadapter.

Met de lancering van de Zen Micro speelt Creative in op alle wensen en behoeften van muziekliefhebbers. Sinds de uitvinding van de eerste MP3 Jukebox heeft Creative steeds zijn innovatietalent, gebaseerd op een langdurige audio-ervaring, gecombineerd met zijn capaciteit om superieure audioproducten voor persoonlijk gebruik te ontwerpen. Vandaag mondt dit uit in deze unieke muziekervaring.


* Gebaseerd op muzieknummers van 4 minuten op 64kbps in WMA-formaat ** Er zijn geen stuurprogramma's nodig voor pc's met Windows ME, XP en 2000.

Prijs en beschikbaarheid
De Creative Zen Micro is vanaf november beschikbaar. De adviesprijs bedraagt ¬ 279,- inclusief BTW.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +32 (0)3/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.