Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AMSTERDAM, 15 september 2004

MAX PAM EN THEO VAN GOGH AAN DE SLAG BIJ RTV N-H

Vandaag is bij RTV N-H officieel beklonken dat Theo van Gogh weer Een Prettig Gesprek gaat voeren en Max Pam, samen met beeldend kunstenaar Jeroen Henneman en van Gogh als regisseur, de meeste onherbergzame plekken in Amsterdam (en daarbuiten) in beeld gaat brengen in De Woestijn leeft.

Theo van Gogh komt terug op de buis met het interview programma Een Prettig Gesprek. Daarin ontvangt van Gogh Bekende Nederlanders die hij op zijn eigen wijze ondervraagt. Vanaf januari 2005 zal hij wekelijks bij RTV N-H te zien zijn. Voordat de serie begint zorgt van Gogh voor wat opwinding op de doo rgaanssaaiekerstdagen.OnderhetmomvanEenPrettigeKerstzalderecalcitrantejournalistiekeduizendpootdekijkersvanRTVN-H,opzowelEerstealsTweedeKerstdag,eenvoorproefjegevenvandatgenezijin2005kunnenverwachten.

Max Pam maakt een doorstart met De Woestijn Leeft. Samen met Henneman en Van Gogh gaat Pam dertien afleveringen over bouwputten en andere onherbergzame afschrikwekkende plekken in de hoofdstad en daarbuiten maken.

Hoofdredacteur Dink Binnendijk is erg blij met de komst van Theo van Gogh en Max Pam. "Elke publieke omroep heeft naar mijn mening de verplichting om grenzen op te zoeken en programma's te brengen die mensen aan het denken zetten, verschillende inzichten geven, emoties losmaken en waarover wordt gepraat. Ik ben ervan overtuigd dat Theo van Gogh en Max Pam onderscheidende programma's zullen maken die meerwaarde geven aan onze programmering. Dat levert hopelijk veel nieuwe kijkers op die dan ook kennis kunnen nemen van al die mooie andere programma's die we al maken."


---

Noot voor de redactie: