Persbericht regio Brabant Noord 14 oktober

's-Hertogenbosch 14-10-2004

AANHOUDING NA POGING DIEFSTAL

Haarsteeg De politie heeft donderdagmiddag een 35-jarige man uit Vlijmen aangehouden op een bedrijfsterrein aan de Tuinbouwweg in Haarsteeg. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij poogde onderdelen van een aanhangwagen weg te nemen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

AANHOUDINGEN NA MISHANDELING

s-Hertogenbosch- Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er door meerdere personen gevochten werd voor een woning aan de Anthony Fokkerstraat en dat daarbij met een mes werd gedreigd. Ter plaatse trof de politie twee mannen, 23 en 50 jaar uit s-Hertogenbosch. Zij verklaarden zojuist door twee mannen te zijn mishandeld en bedreigd met een mes. Een 27-jarige en een 31-jarige man, beiden uit s-Hertogenbosch, werden korte tijd later op het politiebureau aangehouden op verdenking van het plegen van deze mishandeling. In de auto van de verdachten vond de politie een mes. De mannen zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld. De aanleiding van de bedreiging zou een verkeersruzie zijn.

HANDEL SOFTDRUGS

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is op de Oude Engelenseweg een 39-jarige Bosschenaar aangehouden op verdenking van het handelen in softdrugs. Bij controle door de politie bleek de man ruim 40 zakjes met vermoedelijk hash en weed en een hoeveelheid geld bij zich te dragen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek inverzekering is gesteld.

AANHOUDING NA BEDREIGING

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is in het Hinthamerbolwerk een 25-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist zijn ex-vriendin te hebben bedreigd en te hebben gedreigd de ruiten van haar woning te vernielen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

BROMFIETSER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag is op Het Wielsem een 15-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden. Tijdens een bromfietscontrole zagen de agenten dat de bromfietser met hoge snelheid de controle probeerde te omzeilen. Na een korte achtervolging kon de jongen worden staandegehouden. De 15-jarige bromfietser bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat, hij droeg geen helm en de bromfiets bleek te zijn opgevoerd. De jongen kreeg voor de verschillende overtredingen diverse bekeuringen.

AANHOUDING NA DIEFSTAL AUTO

s-Hertogenbosch- In de nacht van woensdag op donderdag is in de St. Willibrordusstraat een 24-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man zojuist had getankt zonder te betalen bij een tankstation in Zaltbommel. De auto waarin de man reed bleek eerder deze week te zijn ontvreemd van een bedrijf in Sint Michielsgestel. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Weerdskampweg. Daders forceerden een deur. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen.

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Cypresstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning trof de politie een kwekerij die net geoogst was en ruim negen kilo gedroogde henneptoppen. Alle apparatuur en de henneptoppen zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 21-jarige bewoonster van de woning kon korte tijd later op het politiebureau worden aangehouden. In een woning aan de Palmboomstraat trof de politie eveneens een kwekerij waar zojuist was geoogst. Ook hier is alle apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner van de woning wordt op een later tijdstip verhoord.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Schijndel- Woensdag is op het politiebureau in Schijndel een 32-jarige man uit de gemeente Haaren aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vriendin. De man zou de vrouw gedurende langere tijd hebben bedreigd via de telefoon en met brieven. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD

Boxtel- In de nacht van woensdag op donderdag is in zijn woning in Boxtel een 48-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zojuist zijn vriendin in haar woning in Boxtel te hebben geslagen en verschillende ruiten te hebben vernield. De vrouw liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan haar lip en neus. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxtel-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de Molenwijkseweg een 23-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

FOTOS UIT AUTO GESTOLEN

Boxtel- Woensdagavond rond 18.45u is er in een geparkeerd staande auto aan de Markt ingebroken. Uit de auto is een koffer weggenomen met daarin fotos. Op deze fotos staan veteranen uit Engeland en Schotland. De politie verzoekt getuigen, die op genoemd tijdstip iets hebben gezien in de omgeving van de Markt of weten waar de fotos nu zijn, contact op te nemen met de politie in Boxtel.

RIJDEN ONDER INVLOED

Volkel- In de nacht van woensdag op donderdag is op de Zeelandsedijk een 37-jarige man uit Polen aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 250 euro.

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

Oss-
Woensdagavond heeft de politie in een woning aan de Schadewijkstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In de slaapkamers stonden in totaal 204 hennepplanten. Alle apparatuur en de planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner van het pand wordt nog door de politie verhoord.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss- Woensdagavond heeft de politie bij een snelheidscontrole op de John F Kennedybaan het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige Ossenaar. De automobilist reed 154 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

OPENBAAR DRONKENSCHAP

Boxmeer- Woensdagmiddag kreeg de politie de melding dat in de Bilderbeekstraat een dronken man zou rondlopen en voor overlast zorgde. Ter plaatse troffen de agenten een 34-jarige man uit Leiden die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hierop is de man aangehouden ter zake openbaar dronkenschap. De man is overgebracht naar het politiebureau.