Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 14 oktober

Alkmaar 14-10-2004 - 15.00 uur

Verkeerscontroles

Castricum, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagmiddag werden verkeerscontroles gehouden op wegen in Castricum, Akersloot en Limmen. Tijdens deze controles werden 12 bestuurders van autos en een bromfietser bekeurd. Acht autobestuurders maakten geen gebruik van de veiligheidsgordel en drie telefoneerden vanuit de auto zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set. Een auto- en een bromfietsbestuurder reden te snel.

Egmond aan de Hoef/Egmond aan Zee, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur werden op de Egmonderstraatweg in Egmond aan de Hoef en de Voorstraat in Egmond aan Zee snelheidscontroles gehouden. Tijdens deze controles bleek dat 13 bestuurder te snel reden. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten op de Egmonderstraatweg en bedroeg 80 km/u. Eén autobestuurder werd bekeurd omdat hij telefoneerde vanuit de auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Kluis weggenomen uit bedrijf

Heerhugowaard, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Voltastraat. Hoe men in het pand is gekomen is op dit moment nog niet duidelijk. Vanuit het bedrijf werd een kluis met onbekende inhoud weggenomen. Ook bleek een digitale fotocamera te zijn verdwenen.

Auto gestolen.

Alkmaar, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagavond omstreeks 18.00 uur zag een familielid van de eigenaar van een personenauto dat een onbekende man in die auto weg reed. Dit gebeurde op de Beijaertstraat. De eigenaar volgde in een auto van een vriend de gestolen auto. Over de Rijksweg A9 reed de verdachte via de afslag Uitgeest in de richting van Krommenie. Daar verloor de eigenaar zijn auto uit het oog. De gestolen auto is van het merk BMW, type 316 I. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken DP-SB-98.