Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 14 oktober

Den Helder 14-10-2004 - 15.00 uur

Snelheidscontrole

Den Helder, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Zuidwal. Tijdens deze controle, waarbij gebruik werd gemaakt van een Laser Patrol, bleken 5 bestuurders te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u terwijl ter plaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Eén autobestuurder werd bekeurd omdat hij telefoneerde vanuit de auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Geld en passen uit woning gestolen

Den Burg, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagmorgen tussen 07.15 en 08.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Zeebries. Vermoedelijk is de dader in de woning gekomen via een niet goed afgesloten deur. Vanuit de woning werd een portemonnee met een onbekende hoeveelheid geld weggenomen. Ook bleken verschillende bankpassen en waardepapieren te zijn verdwenen.

Diefstal buitenboordmotoren

Sint Maarten, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagmorgen heeft de eigenaar van een schuur aan de Selschardijk aangifte gedaan van de diefstal van onder andere twee buitenboordmotoren. De inbraak werd afgelopen dinsdag 12 oktober ontdekt. Men kwam in de schuur door het vernielen van een deur. Naast de motoren, van het merk Honda en Yamaha, bleken nog een groot aantal andere zaken te zijn verdwenen zoals zendapparatuur, accus, benzinetanks en diverse onderdelen. Daarnaast bleken een aantal vernielingen te zijn gepleegd aan een gestalde boot. De totale schade loopt in de duizenden euros

Man aangehouden na belediging politieman

Schagen, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagmorgen is een 44-jarige man uit Schagen aangehouden op de Gedempte Gracht. Kort voor zijn aanhouding beledigde hij een politieman. De verdachte reed met zijn fiets, in strijd met een gesloten verklaring, over de Laan. Toen de agent da man daarop aansprak uitte hij een aantal beledigingen in de richting van de agent. De verdacht is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau.