Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 14 oktober

Hoorn 14-10-2004 - 15.00 uur

Autobestuurster rijdt door na ongeval

Hoorn, woensdag 13 oktober 2004.

Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van het Keern met de Wogmergouw. De bestuurster van een personenauto waarvan de identiteit op dit moment nog niet bekend is, raakte op voornoemde kruising betrokken bij een aanrijding met een fietster, een 12-jarig meisje uit Abbekerk. Het meisje stak de rijbaan van de Wogmergouw over en werd daarbij aangereden door de personenauto. Het meisje kwam ten val en raakte gewond aan haar hand. De bestuurster van de auto reed na de aanrijding door. Een getuige reed achter haar aan maar omdat zij op de kruising Wogmergouw Westfrisiaweg het rode verkeerslicht negeerde raakte zij uit het zicht. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van deze vrouw.

Snelheidscontroles

Spierdijk, woensdag 13 oktober 2004.

Tussen 07.30 en 09.00 uur werden een snelheidscontrole gehouden op de Noord-Spierdijkerweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.

Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u

Aantal passanten: 55

Aantal overtredingen: 11

Hoogst gemeten snelheid: 80 km/u

De Goorn / Berkhout, woensdag 13 oktober 2004.

Op de Zuid-Spierdijkerweg en De Burg in de Goorn en het Westeinde in Berhout werd een zelfde soort controle gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd.

Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u

Aantal passanten: onbekend

Aantal overtredingen: 11

Hoogst gemeten snelheid: 76 km/u

Tijdens deze controle werd één autobestuurder werd bekeurd omdat hij telefoneerde vanuit de auto zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoorn, donderdag 14 oktober 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam aangehouden op de Provincialeweg. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden terwijl de verlichting van de auto niet brandde. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies 300 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l. Voorts bleek dat de man in eerste instantie een valse naam had opgegeven en dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De auto waarin hij reed in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbrekers overlopen

Hoorn, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagmorgen ontdekte de eigenaar van een bedrijf aan de Corantijn dat er werd ingebroken in zijn bedrijf. Bij binnenkomst trof drie personen aan in zijn bedrijf terwijl zij bezig waren met het demonteren van apparatuur kennelijk met de bedoeling deze spullen mee te nemen. De eigenaar raakte in gevecht met twee van de drie mannen, die hij herkende als medewerkers van een bedrijf elders aan de Corantijn. De eigenaar wist de inbrekers zijn bedrijf uit te werken. Kort daarop werden twee van de drie verdachten aangehouden in een bedrijfspand aan de Corantijn. De identiteit van de derde verdacht is op dit moment nog niet bekend. De inbrekers waren in het bedrijfspand gekomen door het vernielen van een raam.

Gereedschap gestolen

Andijk, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdag deed de eigenaar van een bedrijf aan de Gedeputeerde Laanweg aangifte van dieftal van gereedschap. De diefstal vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag vanuit een schuur achter een woning aan genoemde weg. Men kwam in het pand door het vernielen van een slot. De eigenaar mist een gereedschapwagen met daarin een grote hoeveel handgereedschap. Hoe groot de totale schade bedraagt is op dit moment niet bekend.