Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl





Amersfoort: 14 oktober 2004

Knltb bondsarts babette pluim publiceert boek

Vandaag heeft KNLTB bondsarts Babette Pluim tijdens de Alex TennisClassics haar eerste boek: 'From breakpoint to advantage' gepresenteerd. Het boek is geschreven in samenwerking met orthopedisch chirurg Marc Safran (toernooiarts Indian Wells, Tennis Master Series).

'From breakpoint to advantage' besteedt aandacht aan vrijwel iedere tennisblessure, met een beknopt overzicht van de ontstaanswijze, behandeling en preventie daarvan, gevolgd door enkele praktische tips. Aan de hand van verhelderende tekeningen en foto's zijn al deze blessures makkelijk te begrijpen.

Voor Pluim is de publicatie van haar eigen boek een droom die uitkomt: "Het is fantastisch om vijftien jaar ervaring als bondsarts bij de KNLTB te kunnen verwoorden in zo'n prachtig boek met zulke fraaie illustraties."

Het boek 'From breakpoint to advantage' is te koop via www.gopher.nl. De prijs van het boek is tot en met 15 november ¤ 21,95. Na die datum kost het boek ¤ 24,95. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Babette Pluim is sinds april 1990 werkzaam als bondsarts bij de KNLTB. Aanvankelijk bekleedde zij deze functie parttime, maar per 1 januari 1998 is zij fulltime werkzaam voor de tennisbond. Nadat Pluim in december 1986 haar artsexamen had behaald, was zij van juli 1987 tot december 1988 als onderzoeker werkzaam op de afdeling fysiologie (thans Medische Fysiologie en Sportgeneeskunde) van de Rijksuniversiteit te Utrecht. In 1992 rondde zij haar vierjarige specialisatie tot sportarts af. In oktober 1998 promoveerde Pluim op de afdeling cardiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum op het sporthart.


******************************