Openbaar Ministerie

Persberichten
Zutphen, 14 oktober 2004

Stalkingszaak Zuuk geseponeerd

In de zaak van het stalken van een politieambtenaar in het buurtschap Zuuk in de gemeente Epe heeft de officier van justitie vandaag de beslissing genomen dit feit te seponeren.
Daarnaast wordt een transactie aangeboden voor een ander strafbaar feit in hetzelfde dossier, namelijk het kweken van hennep.

De verdachte is op 30 juli jl. aangehouden op verdenking van het stalken van een politieambtenaar. Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte stuitte de politie tevens op een hennepkwekerij. De rechter-commissaris heeft de aanhouding getoetst en juist bevonden. De verdachte is vervolgens op 4 augustus jl. door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Voor het vervolg van het onderzoek was het verder niet noodzakelijk de verdachte langer vast te houden. Het definitieve schriftelijk rapport van het DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut is op 13 oktober jl. bij de officier van justitie binnengekomen.

De officier van justitie heeft na bestudering van het dossier met daarin de uitkomsten van het definitieve DNA-onderzoek besloten de stalkingszaak te seponeren. Tegen de verdachte bestaat niet langer de verdenking van stalking van een politieambtenaar.

Voor de strafbare feiten inzake de hennepkwekerij in hetzelfde dossier wordt de verdachte een transactie aangeboden.