Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 14 oktober 2004

Diefstal met geweld

Man wordt door inzittenden van een auto met geweld beroofd; politie is op zoek naar getuigen

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede liep woensdagmiddag 13 oktober tussen 16.00 en 16.30 uur op de Maanstraat nabij het winkelcentrum in Enschede toen een grijs/witte Opel Vectra (ouder model) met een buitenlands kenteken stopte. In de auto zaten vier personen, een vrouw en drie mannen. Een van de personen stapte uit de auto en liet verschillende mensen gouden sieraden zien en bood deze te koop aan. Op een gegeven moment stapten meerdere inzittenden uit de auto en werd ook de 21-jarige man aangesproken. Hij gaf aan dat hij niets wilde kopen en liep verder.

Toen de 21-jarige man even later weer langs genoemde locatie liep, stond de auto er nog en zaten de inzittenden in de auto. Een van hen sprak de 21-jarige vanuit het geopende portierraam aan. De 21-jarige man verstond het niet en toen hij dichterbij kwam, werd hem een mes op de keel gezet en werd hij onder bedreiging gedwongen zijn geld af te geven. Op het moment dat de auto wegreed, klampte de 21-jarige zich vast aan de auto en werd hierdoor een stukje meegesleurd. Toen de bestuurder van de auto hem wegduwde, kwam hij ten val en raakte hierbij gewond. De auto reed weg via de Schorpioenstraat in de richting van het spoor. Het slachtoffer is zelf voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Hij deed inmiddels aangifte.

Van de daders, die dus in een wat ouder model Opel Vectra, kleur grijs/wit reden, is het volgende signalement: . De bestuurder is een gezette, brede man met een blanke huidskleur van ongeveer 25 jaar. Hij droeg een lichte pet, een spijkerbroek en een shirt in de kleuren wit en lichtblauw. . De vrouw heeft een getinte huidskleur en droeg een lange jurk in verschillende kleuren met vermoedelijk een bloemmotief. Ook haar leeftijd wordt geschat op 25 jaar. . Van de tweede man is bekend dat hij een getinte huidskleur heeft, ongeveer 25 jaar is, een normaal postuur heeft en een baardje. Hij droeg een blauwe hoofdband. . De derde man droeg een zwarte jas en een spijkerbroek en zag er onverzorgd uit.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Noord. Dit kan via het nummer 0900-8844. (bps: 04-127267)

Auto's gestolen

Twee eigenaars van auto's doen aangifte van diefstal

Enschede

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 oktober werden twee Fiat Uno's in Enschede gestolen.

Een 29-jarige man uit Enschede deed aangifte van diefstal van een witte Fiat Uno met kenteken YK-52-GD. Deze auto werd weggenomen aan de Haaksbergerstraat. (bps: 04-127389)

Een 31-jarige man uit Enschede deed eveneens aangifte van een witte Fiat Uno. Deze auto heeft het kenteken YJ-60-KG en werd vanaf de Broekheurnerweg gestolen. (04-127387)

Of er een verband bestaat tussen beide diefstallen, moet nader onderzoek uitwijzen.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --