Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 oktober 2004


De politie in de IJsselstreek heeft naar aanleiding van klachten over dealgedrag in de Zutphense Zuidwijken woensdagmorgen 4 mannen aangehouden die worden verdacht van het dealen in harddrugs. Er zijn 5 woningen en een garage doorzocht waarbij naast harddrugs ook diverse goederen in beslag zijn genomen.
De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid bij de Rechter-commissaris.


De politie heeft woensdagochtend in alle vroegte op 6 locaties in Zutphen, Warnsveld en Vorden invallen gedaan in verband met een onderzoek naar het dealen van harddrugs in genoemde plaatsn. Tot deze actie was besloten naar aanleiding van klachten van Zutphense inwoners over het dealen van harddrugs vooral in de Zuidwijken. Dit dealen zorgde vooral voor veel onrustgevoelens bij de klagers.


Bij deze actie werden een 27-jarige Zutphenaar, een 24-jarige Vordenaar en twee mannen uit Warnsveld (24 en 25 jaar) aangehouden.


Bij de doorzoekingen van 5 woningen en een garage werden naast cocaïne (ongeveer 25 gram), zo'n 10 XTC pillen en ongeveer 100 milliliter vermoedelijk GHB (lovedrug) ook
een grote hoeveelheid vermoedelijk valse merkkleding en diverse elektrische nieuwe gereedschappen aangetroffen en in beslag genomen.


Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --